פריקת פיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקת פיקה
    ענת
    06/10/2009

שלום
    לפני חודשיים פרקתי את פיקת ברך ימין, הפריקה הייתה לטרלית. גובסתי למשך חודשיים, אני בטיפולי פיזיותרפיה, שם הודרכתי לחזק את הקוואד, אני עדיין מרגישה תזוזות בפיקה ומתקשה לעלות/לרדת במדרגות, אחרי 2 מדרגות יש לי כאבים בפיקה.
    1. האם לדעתך חודשיים זה עדיין נחשב לפציעה טריה, וזה טבעי להרגיש סמפטומים אלו ?
    2. האם כדאי לחזק את המקרבים בלבד כרגע, או גם את הקוואד כולו ?
    3. לא מצליחה לכופף ברך עד הסוף, כאילו משהו עוצר אותה, מדוע?
    4. מהו זמן משוער להחלמה מפציעה כזאת?

אשמח לקבל תשובות לשאלותי ואפילו עיצות על מה לשים את הדגש.

תודה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריקת פיקה

הוספת תגובה

• ענת

ד``ר אליהו ליברטי
    06/10/2009

את רק בתחילת הטיפול הפיסיוטרפי. טבעי להרגיש כל מיני כאבים והגבלות בתנועה אחרי גבוס של חדשיים. מומלץ לחזק את כל ארבעת ראשי שירי הקואדריצפס אך בעיקר את הראש הפנימי (ואסטוס מדיאליס) למניעת פריקות בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ענת
    06/10/2009

שלום ד"ר ליברטי
    ראשי תודה שהשבת לי, האם הראש הפנימי (ואסטוס מדיאליס) הוא בעצם קשור לשריר המקרבים, והאם עובדים עליו כפי שעובדים על שריר המקרבים? מהו ה-VMO, והאם כדאי לתת דגש עליו?
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ד``ר אליהו ליברטי
    07/10/2009

VMO=VASTUS MEDIALIS OBLIQUE כך שמדובר באותו שריר, הוא מצוי בקדמת הירך, יותר בצד הפנימי ותפקידו ליישר את הברך, בייחוד בטווח 30 המעלות האחרונות של היישור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ענת
    07/10/2009

שלום ד"ר ליברטי
    האם מומלץ לעבוד על שריר VMO באופן בטוח ויעיל ע"י הרמת רגל ישרה כשהברך נעולה וכף הרגל מוטית כלפי חוץ ?

תודה רבה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו