כאבים בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבוקר
    אורי
    10/10/2009

היי,במשך תקופה של שלושה עד חמישה ימים בתקופה של פציעה שאני עדיין לא יודע מהי ,האורטופד אמר כנראה דלקת ושלך אותי למיפוי עצמות.
    בקיצור במשך התקופה הזו כל בוקר קמתי והרגשתי כאבים דלקתיים ונוקשות בברכייפ,זה עבר,כאבים היו לי פה ושם בזמן הליכה,בקיצור הכל עבר אבל אני חושש שיש לי פגיעהבסחוס כי אני מתאמן לצבא ובמשך 2-3 חודשיים העמסתיי הרבה על הגוף(לפני זה התאמנתי אבל בלי הרבה עומס)
    לפני יומים ניסתי להפעיל עומס על ברכיים כדי לראות עם כואב ממש עליתי מדרגות קפצתי רצתי ואחרי זה הופיעו לי כאבים בברכים בעיקר בעלייה וירידה של מדרגות,הכאבים עברו היום עשיתי ריצה של 15 דקות בקצב דיי חזק אחרי חודש שלא רצתי,לא היו לי שום כאבים אני מרגיש נפלא גםם במנוחה וגם במאמץ אין בכלל כאבים.
    1.רציתי לדעת מה הסיכוי שיש לי שחיקת סחוס רק ממאמץ?
    2.באופן תיאורטי כמה זמן צריך ממש להעמיס על הברכיים כדי שכבר זה יפגע בסחוס?
    3.במיפוי עצמות ניתן לראות שחיקה סחוס?
    4.יכולה להתפתח דלקת באזור הברך למשך שבועיים שלושה ואז תעבור אבל בגללה יהיה נזק לסחוס?
    5.כמתחילה השחיקה ממש בהתחלה לילד בן 17 מה הסימנים מה הסיפטומים.
    התנועה של הרגל רגלילה הכל רגיל מבהבחינה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבוקר

הוספת תגובה

• כאבים בבוקר

ד``ר אליהו ליברטי
    11/10/2009

באופן כללי אם לא כואב אז לא צריך לעשות שום דבר מיוחד, המשך באמונים לקראת הגיוס. אין שום בדיקת הדמייה שתראה נזקים קלים בסחוס. אלה מתגלים דווקא בבדיקה ידנית. נזק של שחיקת סחוס הפיקה הגורם לכאבים בעת עלייה וירידת מדרגות, מאובחן בקלות ובמדויים בבדיקה ידנית. ברך בריאה בדרך כלל לא נפגעת מעצם הפעילות הגופנית גם אם הפעילות מאומצת וממושכת. בקיצור - אם יש לך כאבים גש לבדיקה וייעוץ של אורטופד ברכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אורי
    11/10/2009

ואיי ממש תודה על התשובה המהירה.
    וסתם לדעת,כמתחיל נזק לסחוס בנער,איזה כאבים אמורים להיות כאילו באיזה אזור של הברך?
    מתי יופיעו בדרך כלל הכאבים ובכלל אילו עד סימנים מוקדמים יש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורי

ד``ר אליהו ליברטי
    11/10/2009

כל כאב קבוע בברך, לא סתם כאב רגעי שחולף אחרי כמה דקות, וכל כאב החוזר ומופיע בבצוע בפעילות מסויימת מחייב התייחסות ובדיקת אורטופד. הסמנים לפגיעה סחוסית רבים ושונים, תלוי איזה סחוס נפגע מה צורת הפגיעה האם שחיקב או התקלפות חתיכת סחוס ועוד. לכן אין זה המקום לתת לך הרצאה כליית על נזקי סחוס שונים וצורת התבטאותם. שמע לגוף שלך והתנהג בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו