מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכיים ממאץ יתר.תומר23/10/2009
שלום אני בן 18 לקראת גיוס ומתאמן לגיבוש ליחידה מסוימת בצהל.. העניין הוא כזה:
לאחר ריצות אינטנסיביות ואי הקפדה על תזונה ושינה מספקת הרגשתי בבת אחת , מעין כאב חד בברכיים לאחר שעליתי מדרגות.החלה לי נפיחות , בשתי הברכיים , אלכוסנית מעל הברך. כלומר , מעין בליטה באזור הVMO.
מרגיש כאב כשאני מתחיל לרוץ , והולך יחף(בעיקר כשאני הולך יחף).הכאב מוקל במנוחה וכשאני נועל נעליים עם עקב גבוהה.בבדיקה אצל האורטופד חשתי בכאב עצום כאשר , שכבתי על הגב עם רגליים ישרות האורטופד קיבע לי את הפיקה ולחץ עם אצבעותיו בין הפיקה לארבע ראשי ואמר לי להפעיל את שריר הארבע ראשי.
האורטופד טען שזוהי דלקת גידית בברך וזה יעבור עם הזמן.נשלחתי למיפוי ואין סימני כונדרומלציה ולא נזקים מנסיקלים או אחרים.אך דגש על TIBIAL TUBEROSITY וקליטה דיפוזית קלה בקרסוליים בברכיים ובשורשי כפות הרגליים.עשיתי מדרסים , אשר הקלו במקצת את הכאבים . כמו כן יש לי פלטופס בכפות הרגליים.מצד אחד במיפוי יש הדגשה על הTIBIAL TUBEROSITY אשר ממוקם מתחת לברך , אך מרגיש כאבים כאשר לוחצים בין הפיקה לשריר הארבע ראשי ואומרים לי להפעיל את שריר הארבע ראשי.אז האם התיאור מתאים יותר לדלקת בגיד הארבע ראשי או הטיביאל טוברוסיטי או בכלל לתסמונת כאב הברך הקדמי(למרות שאין עדות לכונדרומלציה)? אני אובד עצות מזה שאין הבחנה מדויקת של הבעיה.יש דרך ספיציפת לבדוק מהי בדיוק הבעיה מדויקת ואיפה יש דלקת?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד``ר אליהו ליברטי23/10/2009שרון שלום, תיארת יפה איך האורטופד שלך בדק אותך אך לא ציינתה מה הייתה מסקנתו. הבדיקה החשובה ביותר לאיבחון בעייתך היא דווקא הבדיקה הידנית. נראה שנבדקת היטב, קבל את מסקנתו של האורטופד שלך, גם בדיקת המיפוי תומכת בכך. גיד הפיקה נאחס בן tibial tuberosity ומאמץ יתר יכול ליצור דלקת שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסקנתו...
תומר23/10/2009היי ,תודה על התשבוה המהירה.מסקנו הייתה לנוח עוד סדר גודל של שישה שבועות(לאחר חודשיים מנוחה) ושלח אותי לטיפול אולטרנסאונד להקלה על הכאבים.אני מרגיש שיפור אך מעוד איטי האם יש משהו שניתן לעשות בכדי לזרז את ההחלמה? ובנוסף הוא לא ציין לפיזיוטרפיסטית איפה לעשות את הUS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון
ד``ר אליהו ליברטי23/10/2009כששאלתי מה מסקנתו של הרופא שלך התכוונתי מה הוא מצא בבדיקה ומה האבחנה הרפואית. זה שהוא אומר לך שזו דלקת זה צורה להסביר בפשטות למטופל ולא אבחנה רפואית ממשית. נושא שני - הפיסיוטרפיסט אינו טכנאי המוציא לפועל פקודות של הרופא. הוא למד 4 שנים לימודי רפואה ופיסיוטרפיה מפרכים. הוא יודע לקרוא לעומק את הפנייית הרופא, להבין מה יש לך ויש לו יותר ידע גדול יותר מהרופא מהרופא איך להפעיל את הכלים העומדים לרשותו כדי לעזור לך. כשאני שולח חולה לפיסיוטרפיה גם אני לא אומר לו מה צריך לעשות, אני משתדל לספק לו את מירב הפרטים הרפואיים שיש בידי כדי שהוא יבחר מה הכי טוב לעשות כדי לעזור לחולה שלי. ייתכן שאני קצת מגזים, כמובן שאני יודע מה אפשר ומה כדאי אך איך, ביזה קצב, עם איזה מכשיר וכו' הוא יודע והוא מחליט. יש חליפת דווחים מתמדת בין הפיסיוטרפיסטים המטפלים בחולים שלי וביני. לפעמים אני מבקש לנסות טיפול אחר ולפעמים הפיסיוטרפיסט מאיר את עיני ומציע בדיקה כזו או אחרת או הערכה חוזרת על ידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
תומר25/10/2009הוא לא כתב את זה מסודר , אך לפי הדפים הרפואיים מצוין שם: Anterior knee pain , patellofemoral pain syndrome.
שלח אותי לביצוע פיזיוטרפיה ולאחר המיפוי טען שאני יכול להפסיק ופשוט לתת לזמן לעשות את שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזור לעצמך
גיל מצדה29/10/2009שרון, אתה נראה חכם מאד ביחס לגילך.
המלצתי, נטילת "וונדרפלקס" - תכשיר טבעי מרפא דלקות פרקים וגידים יחסית מהיר, לכאורה כעבור שבועיים לא יהיה לך זכר לדלקת ולכאב. שרון לך עם ראש פתוח ועזור לעצמך.גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?