כאבים בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך
    מירי
    28/10/2009

אני בת 57, סובלת כבר מספר שבועות מכאבים בברך שמאל שמגבילים אותי מאוד אפילו בהליכה.
    אורטופד העלה אפשרות של קרע במיניסקוס ושלח אותי למיפוי עצמות ספקט. לדבריו לא שולחים ל-MRI לבעיה כזאת כי גילו של-MRI יש רגישות יתר באיתור של קרע במיניסקוס. אני לא מבינה איך מיפוי עצמות יכול לבדוק קרע במיניסקוס כי לפי מה שקראתי מיניסקוס זה סחוס ולא עצם.האם מיפוי עצמות ספקט יכול לאתר קרע במיניסקוס?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/10/2009

חשוב לקחת בחשבון, כי לשתי הבדיקות אין מהימנות של 100%, ושתיהן יכולות "לפספס" קרע במניסקוס, או להדגים קרע שאינו קיים במציאות.
    מיפוי עצמות יכול להדגים קרע במניסקוס באמצעות הדגשה של הדלקת, אשר נוצרת סביב הקרע במניסקוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך

מירי
    28/10/2009

תודה על תשובתך המהירה. האם לאחת מהבדיקות יש יתרון על פני השניה?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    03/11/2009

בדיקת MRI נחשבת כבדיקה המהימנה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו