כאבי ברכיים מהתעמלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים מהתעמלות
    גלית נ.
    29/10/2009

אני בת 36, 10 חודשים לאחר לידה. עם עודף משקל של כ-15 קילו. לפני כחודשיים הצטרפתי לחוג התעמלות אירובית- 3 פעמים בשבוע. החלו לי בשבועיים האחרונים כאבי ברכיים גם בהליכה ובמנוחה. כאבים קלים עד בנוניים, לא שמצריכים תרופות. לפני כן הרגשתי כאבי ברכיים רק בעליה במדרגות, ורופאת המשפחה אמרה שזה מעודף המשקל.שיעור ההתעמלות כולל גם ריצה במקום, קפיצות עם הרמת הרגל למעלה, וכפיפות ברכיים. הנחתי שההחמרה היא מההתעמלות, לכן אני ממשיכה בשיעורים ב"עדינות"(פחות קפיצות, וכיפופי ברכיים עדינים יותר). שאלתי:
    1. האם עלי להבדק עי' אורטופד לפני שאני ממשיכה בהתעמלות כלשהיא?
    2. האם הכאבים אמורים לחלוף עם הירידה במשקל?
    3. האם יתכן שגרמתי לי נזק משמעותי בברכיים?

בתודה מראש, גלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים מהתעמלות

הוספת תגובה

• גלית

ד``ר אליהו ליברטי
    31/10/2009

שלום גלית. כשהאוטו שלך מקולקל את לוקחת אותו למספרה? כנראה שלא. אז למה כשהברכיים שלך כואבות את הולכת לרופא המשפחה ולא לאורטופד. ובכן, נראה על פי סיפורך שמדובר בבעייה של שחיקת הסחוס במדור הקדמי של הברכיים (סחוס הפיקה). כדי לאבחן בוודאות - גשי לאורטופד. כם כך הדבר , זה לא קשור לעודף משקל. עלייך לקבל טיפול פיסיוטרפי לחיזוק הראש הפנימי של שריר ה-ארבע ראשי בירך. התעמלות אירובית במקרה זה מחמירה את המצב ומגדילב את הנזק. בפיסיוטרפיה ידריכו אותך מה התרגילים והפעילות המומלצת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו