לפני ניתוח ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפני ניתוח ACL
    שלומי
    04/11/2009

שלום ד"ר ליברטי,
    בבדיקת MRI לפני שנתיים גילו קרע מלא ב ACL. לא רציתי לעבור ניתוח אך הכאבים התגברו ויש לי מגבלה גדולה מאד בעליית מדרגות ומוגבלות בתנועה.
    אני פעיל בספורט אירובי, רכיבה על אופניים והליכה, בסיום האימון הברך עיפה ודי כואבת.
    אני גם די סובל מכאבים ומדקירות חזקות שמביאים אותי לפעמים לכמעט נפילה.
    בצעתי אורטוסקופיה ע"י דר כרכבי מבית חולים רמב"ם לפני חודשיים.

מצ"ב הממצאים לאחר ניתוח האורטוסקופיה -

הניתוח די עזר לי, אך עדיין היתה בעיה של חוסר יציבות אם כי הדקירות חזרו בצורה פחותה
    להלן ממצאי הניתוח האורטוסקופיה שעברתי לפני ארבעה חודשים -
    ממצאים של קרע ניווני נרחב של המניסקוס החיצוני עם שינווים ארטרוטיים קשים במדור הפנימי ןיותר קשים במדור החיצוני, בנוסף קרע מלא ישן של ה ACL.
    בוצעה הטריה של המניסקוס החיצוני, קונדרופלסטיה של LTP ושטיפה יסודית.
    ברופא נוסף שהתיעצתי אתו( ד"ר אדמוני ) אמר כי מכיוון שאני לא מתפרנס מכדורגל ולכן ממליץ על חיזוק שריר התאומים, חיזוק הברך ושחיה בבריכה או ספינינג ולא ללכת לניתוח.

מה דעתך? מה אחוזי ההצלחה והאם המצב יכול להחמיר לאחר הניתוח?
    לדברי דר כרכבי ממליץ על הניתוח ואומר שיש לי עוד הרבה שנים לחיות ולא צריך לסבול.
    מבקש לשמוע את השקפתך בנוגעלניתוח?

תודה רבה לך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפני ניתוח ACL

הוספת תגובה

• שלומי

ד``ר אליהו ליברטי
    05/11/2009

הברך שלך כבר די הרוסה לפי תאור הממצאים בארטרוסקופיה. גם אם תעבור ניתוח לא מומלץ שתמשיך בסוגי הספורט שציינת. לכן כדאי לך להתאפק עם הניתוח ולראות איך אתה מסתדר בחיי יום יום. רק אם גם אז יהיו לך כאבים יהיה מקום לשקול ניתוח.זאת עצה כללית שלא חייבת להיות נכונה. תלוי בן כמה אתה, מבמה אתה עובד, מה הברך עושה לך כרגע. האם יש לך מאורעות של מעידה - "בריחה" של הברך בהפעלת מאמצים סיבוביים, מה רמת חוסר הפעילות הספורטיבית שאתה מוכן להשלים עמה, ועד הרבה גורמים שיחד יתנו תשובה אחראית יותר. אני מניח שזה מה שד"ר אדמוני עשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו