כאבים בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך
    עינת
    12/11/2009

אני בת 39, מזה שנה סובלת מכאבים בברך ימין בזמן עלייה במדרגות, הליכה בשיפוע למעלה, בזמן קימה מישיבה. הברך חורקת בעת כיפוף, לאחרונה אני נמנעת מלעלות במדרגות כי הכאב והרגשת השיפשופ בין העצמות גדול. אם אין לי ברירה, אני עולה בצורה שאני נוטה את משקל הגוף על הרגל השמאלית שדוחפת למעלה.
    עשיתי בדיקת אולטראסאונד, חוות דעת אורטופד שקיבלתי - שחיקת סחוס בברך והפנייה להשתמש בגרב אלסטית מיוחדת.
    ברצוני לדעת: איזה עוד בדיקה ניתן לעשות כדי לדעת בוודאות מה הבעיה? אילו טיפולים יש לשחיקת סחוס? האם ניתוח הוא בלתי נמנע בעתיד? או שמא כדאי להקדים לעשותו, בשל הגיל וההתמודדות לאחר הניתוח?
    אודה לתשבותך.
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    12/11/2009

הבדיקה הגופנית וצילומי הרנטגן, מלמדים בברור אם קיים נזק סחוסי משמעותי בברך, ובדרך כלל, אין צורך בבדיקות נוספות.
    הטיפולים השכיחים לשחיקת סחוס הם טיפולי פיזיותרפיה וחיזוק שרירים התומכים בברך, שמירה על משקל תקין, טיפול תרופתי נוגד דלקת לפרק זמן קצר, והזרקות לברך.
    בדרך כלל לא מומלץ לבצע ניתוח החלפת ברך בגילך הצעיר יחסית, היות והניסיון הרפואי מלמד, כי ככל שהמנותח צעיר יותר, הוא נוטה לשחוק את התותבת מהר יותר, לעיתים, תוך מספר מועט של שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.

עינת
    29/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו