מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברךעינת12/11/2009
אני בת 39, מזה שנה סובלת מכאבים בברך ימין בזמן עלייה במדרגות, הליכה בשיפוע למעלה, בזמן קימה מישיבה. הברך חורקת בעת כיפוף, לאחרונה אני נמנעת מלעלות במדרגות כי הכאב והרגשת השיפשופ בין העצמות גדול. אם אין לי ברירה, אני עולה בצורה שאני נוטה את משקל הגוף על הרגל השמאלית שדוחפת למעלה.
עשיתי בדיקת אולטראסאונד, חוות דעת אורטופד שקיבלתי - שחיקת סחוס בברך והפנייה להשתמש בגרב אלסטית מיוחדת.
ברצוני לדעת: איזה עוד בדיקה ניתן לעשות כדי לדעת בוודאות מה הבעיה? אילו טיפולים יש לשחיקת סחוס? האם ניתוח הוא בלתי נמנע בעתיד? או שמא כדאי להקדים לעשותו, בשל הגיל וההתמודדות לאחר הניתוח?
אודה לתשבותך.
עינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ12/11/2009הבדיקה הגופנית וצילומי הרנטגן, מלמדים בברור אם קיים נזק סחוסי משמעותי בברך, ובדרך כלל, אין צורך בבדיקות נוספות.
הטיפולים השכיחים לשחיקת סחוס הם טיפולי פיזיותרפיה וחיזוק שרירים התומכים בברך, שמירה על משקל תקין, טיפול תרופתי נוגד דלקת לפרק זמן קצר, והזרקות לברך.
בדרך כלל לא מומלץ לבצע ניתוח החלפת ברך בגילך הצעיר יחסית, היות והניסיון הרפואי מלמד, כי ככל שהמנותח צעיר יותר, הוא נוטה לשחוק את התותבת מהר יותר, לעיתים, תוך מספר מועט של שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
עינת29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?