Knee ganglion cyst מה זה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Knee ganglion cyst מה זה?
    ריטה
    13/11/2009

שלום...לפי בדיקת MRI התגלה שיש לי נוזלים בברך וצריך לבצע ניתוח...הלכתי לרופא אחר כדי לקבל חוות דעת שניה והוא אף הראה לי את בדיקת ה-MRI ואמר לי שיש לי Knee ganglion cyst
    לא רק , אלא גם שזה נדיר מאוד מכיוון שזה נמצא בברך ימין והגודל גדול מדי.????
    האם זה משהו מסובך? האם כדאי לבצע את הניתוח???(ניתוח קטן להוצאת נוזלים) אני נמצאת בארה"ב ההסבר שאני מקבלת מהרופאים לא תמיד ברור ..תודה רבה על העזרה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Knee ganglion cyst מה זה?

הוספת תגובה

• ציסטה גנגליון בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    14/11/2009

Knee ganglion cyst יכול להופיע בברך במספר מיקומים, ובכל מיקום, הסיבה להופעתו הינה שונה.
    עקרונית, מדובר בניתוח קטן לכריתת הגנגליון, ואם הוא מפריע לך ביום יום, כדאי לבצע את הניתוח.
    מידת הסיבוך של הניתוח, תלויה כמובן במיומנות המנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטה

ד``ר אליהו ליברטי
    15/11/2009

הי ריטה, גנגליון היא שקית צמודה למפרק ומלאה בנוזל הבא מהמפרק עצמו. כל אחד מהמפרקים שלנו עטוף בשקית ובה נוזל. לפעמים שקית זו מקבלת נקודת חולשה המתנפחת בגלל לחץ הנוזל במפרק. נוצרת כמו "לחי נפוחה" כמו שרואים לפעמים בצמיג פגום של אוטו או אופניים. עם הזמן "הלחי הנפוחה" הופכת לשקית נפרדת שנשארת קשורה ל-"שקית האם" דרך גבעול דק, כמו חבל טבור.
    במרבית המקרים לא מדובר בממצא מסוכן והניתוח מומלץ אם הגנגליון גורם לכאב, ללחץ על עצב, או להפרעה אסטתית משמעותית. המקופ הכי שכיח להופעת גנגליונים הוא בשורש כף היד.

כשמדובר בגנגליון של הברך knee ganglion cyst או meniscal cyst, אזי מדובר באותו דבר אלא שהגנגליון מופיע בהיקפו של מבנה סחוסי בתוך הברך הקרוי מניסקוס. במרבית המקרים קיים קרע אופקי של המניסקוס בנקודה דרכה נוזל הברך יצא ויצר מניסקוס. אני מקווה שההסבר לא מסובך מידי. כדאי לראות ציור סכימטי של הברך והדבר יהיה ברור.

מכל מקום - הטיפול בגנגליון של הברך מתחיל בביצוע ניתוח ארטרוסקופיה לברך לתיקון הקרע במניסקוס, בדרך כלל זה יביא להעלמות הגנגליון, בברך. כשמדובר בגנגליון ממש גדול אז יש צורך גם בטיפול חיצוני נפרד בגנגליון עצמו (בנוסף לניתוח הארטרוסקופי). אני נוהג לטפל גם בגנגליון בשיטה ארטרוסקופית, דרך אותו חתך קטן המשמש לניתוח הארטרוסקופי ובכך לחסוך צלקת חיצונית גדולה.

מילת אזהרה אחת - לעתים קשה להיפטר מהגנגליון כי האיזור דרכו הוא הוא נוצר בפעם הראשונה נשאר חלש וכעבור זמן הוא יכול להופיע שוב. בדרך כלל זה לא קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנגליון בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    15/11/2009

על מנת להשלים את התמונה, ראוי לציין ש-ganglion cyst אינו זהה ל- meniscal cyst.
    אלה 2 פגיעות שונות לחלוטין, ובדיקת MRI מבדילה היטב ביניהן.
    ממילא, גם הניתוח הנדרש לכל אחת מהן הוא שונה.
    ניתוח המתאים ל- ganglion cyst הוא ניתוח "פתוח" עם חתך בעור, המבוצע מעל הציסטה.
    לעומת זאת, ניתוח המתאים ל- meniscal cyst הוא ניתוח ארטרוסקופיה, המטפל בקרע במניסקוס.
    ניתן רק להניח, שכאשר הרופא בארה"ב דיבר על ganglion cyst , על סמך בדיקה קלינית ובדיקת MRI, הוא התכוון לטיפול המתאים ל- ganglion cyst , ולא לציסטה מסוג אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו