מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית מפרק ירך בבחור בן 38אייל30/11/2009
שלום רב
אני בחור בריא בן 38.
מזה כ 15 שנים מרגיש בזמן הליכה עם צעדים גדולים נוקשות בפרקי הירכיים וקושי בקירוב הברך לעבר החזה. לא היו כאבים משמעותיים.
לפני 4 שנים לאחר מתיחה עזה של הרגל שבוצעה על ידי מטפל אלטרנטיבי ותקופה של הליכות מאומצות יחסית של 2 קמ ביום במשך 4ימים בשבוע הרגשתי כאבים די חזקים במפרק הירך הימני עם הקרנה לירך ולרגל. זה נמשך כחודש.
צילום פרקי ירכיים פוענח על ידי אורטופדים כך:
דיספלזיה, PISTOL GRIP DEFORMITY, tilt head deformity
לאחר כחודש הכאב נרגע.
US פרקי ירכיים הראה חשד ל impingement מסוג CAM
בדיקת אורטופד לפני שנה העלה הערכה כי מדובר ב
femoral acetabular impingement
cam type rt> lt hips susp tear of labrum
susp subacromial impingement lt
היות והרגשתי יחסית בסדר ב 4 השנים האחרונות לא המשכתי עם בדיקות. מיפוי עצמות לפני שנה וחצי תקין לחלוטין.
לא ביצעתי צילום כבר 4 שנים,
אני מקפיד כבר 4 שנים לא לעשות פעולות מאומצות או שמקרבות את הברך לכיוון החזה ולא סבלתי מכאבים משמעותיים. יכול ללכת כחצי שעה בקניון , לעלות מדרגות, להתאמן קצת על מכשיר כמו אליפטיקל, אפניים רק קצת ועוד. מנגד הליכות גורמות לכאב ועמידה גורמת לכאב. הרמת רגל מכאיבה.
לפני שבועיים ביצעתי ארגומטריה בהליכון כ 10 דקות עם שיפוע ומאמץ בנוסף ביצעתי למחרת דחיפה גדולה עם הרגל.
מאז כבר כשבוע אני מרגיש כאב הולך וגובר במפרק הירך הימני, מקרין לעצם הירך, מפשעה. יש כאב בנהיגה אפילו קצרה, צליעה קלה ותחושה שרגל ימין קצרה יותר ולא נוח לשבת.
ברצוני לשאול.
1. האם יכול להיות שהיה לי קרע לברום לפני 4 שנים והוא הבריא?
2. האם העובדה שהכאב חזר בעוצמה משמעה ש"הלך עליי" ומעכשיו הכאב לא יעבור ואצטרך לעבור ניתוח או אתרוסקופיה שהם צעדים קשים מאוד ? או שיש סיכוי סביר שאחלים לבד??
חושש שחיי נהרסו...
3. האם יש משהו שאני יכול לעשות לעודד את ההחלמה של זה ואת הסיכוייים שלי? אני לא לוקח NSAID עקב רגישות בקיבה. אבל האם יש צעדים אחרים ., למשל - לא לדרוך על הרגל? משהו אחר?
תודה רבה!!
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית מפרק ירך בבחור בן 38
ד``ר סוזנה הורוביץ01/12/20091. קרע בלברום אינו מבריא, אך אם לא מגרים את האיזור, הוא גם אינו מציק יתר על המידה.
2. ככל הנראה עשית תנועה חדה מאומצת, וגירית את האיזור הרגיש במפרק ירך ימין. אני ממליצה לך לנסות טיפול שמרני דומה לזה בו טופלת לפני 4 שנים, ואם לא יעזור, לפנות לבדיקה אורטופדית.
3. אי דריכה על הרגל לא תעזור במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הורביץ
אייל01/12/2009לד"ר הורביץ - תודה רבה על תשובתך! נתת לי קצת אופטימיות...
אודה על עוד קצת עזרה...
אני מתחתן בעוד חודש ואנחנו אמורים לנסוע לחופשה באוסטרליה ואני רוצה לעשות הכל
כדי שאוכל לנסוע לטיול, לנהוג ואפילו קצת ללכת ברגל הליכות קצרצרות.
כאמור יש לי בכאב פרק ירך ימני בלי הפסקה כבר כשבועיים מאז מאמץ בהליכון. קשה לי כעת לנהוג, לשבת ויש קצת צליעה ברגל.
בצילומים בעבר PISTOL GRIP DEFORMITY והשערה של FAI מסוג CAM עם אולי קרע בלברום.
לפני 4 שנים התקף כאב אבל חלף עם הפסקת פעילות ספורט. בשנים האחרונות לא היה כאב כשאין מאמץ ויכולתי לנהוג ללא הגבלה וללכת לאט נניח עד 1 ק"מ בלי כאב. אבל בשבועים האחרונים, בשונה מבעבר, הכאב לא עובר למרות מנוחה.
1. מה הטיפול השמרני המומלץ להתקף כזה שיגדיל את הסיכוי שהמצב ישתפר?
מבחינתי אם הכאב יעלם ואוכל לנהוג בלי כאב וללכת קצת בלי לצלוע זה כבר טוב.
האם רצוי כמה שיותר לשכב? האם להמנע מנהיגה קצרה לעבודה היות ומחמירה את הכאב?
2. חשוב לי לוודא שהבנתי את דבריך. האם גם אם יש לי קרע בלברום בשל FAI מסוג CAM
יש סיכוי שאם אנוח וכו' אוכל לחזור למצב כמו בעבר, בלי כאב תמידי ואפשרות לעשות
פעולות בססיות כמו מדרגות, נהיגה, הליכה קצרה בקניון בלי צליעה וכו'? ( לא מצפה לרוץ ולטפס ). יש סיכוי טוב לשיפור ללא ניתוח?
תודה :)
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרק הירך
ד``ר סוזנה הורוביץ01/12/20091. למרות הסתייגותך, רצוי ליטול תרופות נוגדות דלקת. תוכל גם להתייעץ עם פיזיותרפיסט בדבר הטיפול המקצר את התקף הכאב.
2. יש סיכוי מסויים שמצבך ישתפר גם ללא ניתוח.
ומזל טוב לרגל חתונתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?