מתיחה ברצועה או קרע במיניסקוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתיחה ברצועה או קרע במיניסקוס?

שלום
    אני בן 34 , לפני 3 שנים לאחר אימון ריצה (אני לא ספורטאי) התעוררתי למחרת עם כאבים חזקים
    בברך שמאל ונפיחות , לאחר 3 שבועות הכל נעלם ואורתופד אמר לי שכניראה מתחתי רצועה.
    לפני שבוע ישבתי על הברכים על מזרן 5 דקות ושוב חזרו הכאבים בברך שמאל עם נפיחות מרשימה וכאבים חזקים (לאט לאט זה משתפר) ... בבדיקה אצל אורטופד רק מתאור המקרה הוא קבע כי קרעתי את המיניסקוס.
    שאלתי היא מהיא הדרך לוודא כי אכן יש לי קרע במיניסקוס ולא מתחתי שוב רצועה אציין כי הנפיחות היא מעל לברך בחלק הקרוב לירך.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    03/12/2009

שלום גיל, אכן הסיפור שלך מתאים לקריעת מניסקוס, ייתכן שהוא נקרע כבר באירוע הקודם ובאירוע הזה יש מעין תפיסה של החלק הקרוע בעת הקימה והגדלה של איזור הקרע. אין שום בדיקה בעולם הנותנת אבחנה ב 100%. גם כשמנסים לאבחן קרע של המניסקוס עם בדיקת MRI מתקבלות תשובות לא נכונות באחוז גבוה ומשמעותי של הבדיקות. בדיקה ידנית על ידי אורטופד טוב תתן את האבחנה עם הסכויים הטובים ביותר להיות נכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו