טרום ניתוח אורטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרום ניתוח אורטרוסקופיה
    Anton
    03/12/2009

שלום . אני בן 26 ולפני כשנה וחצי עברתי ניתוח ACL עם שיחזור מלא של רצועה צולבת קדמית (הקרע היה מלא) . כחצי שנה לאחר הניתוח חזרתי לפעילות מלאה כולל משחק כדורגל וכו' . אבל לפני כ4 חודשים שוב נפצעתי באותה הברך מסוג אחר של פציעה.אחרי בדיקת MRI גילו אצלי קרע חלקי במיניסקוס. עוד שבוע וחצי אני הולך לעבור ניתוח נוסף. לפי סברים של הרופא המנתח יש שני אפשרויות .הראשונה שיחתכו חתיכה מהמיניסק במידה וקרע קטן ואפשרות שנייה ש אם יש חלק גדול שנקרע יחברו אותו חזרה אך רק במידה ויהיה אזור עשיר בדם באותו מקום . השאלה שלי אם המשך פעילות ספורטיבית ( בלי תנועות רוטציה) כמו ריצה ואופניים יעזרו לאותו אזור להיות עשיר בדם או שזה כלל לא תלוי בזה?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרום ניתוח אורטרוסקופיה

הוספת תגובה

• טרום ניתוח אורטרוסקופיה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/12/2009

כלל לא תלוי בזה.
    יכולת תפירת המניסקוס תלוי רק במיקום הקרע בתוך המניסקוס, ואין קשר לפעילותך היום.
    אם הקרע נמצא קרוב לקופסית של הברך באזור שיש בו אספקה טובה של דם + החלק הקרוע במצב טוב יחסי ואינו מרוטש, אז ניתן לשקול ברצינות ביצוע תפירת החלק הקרוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו