פענוח mri ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח mri ברך
    אתי
    08/01/2010

נפגעתי לפני שנתיים בתאונת עבודה ומאז אני סובלת מכאבים בברך שמאל.
    נשלחתי לפיזיוטרפיה וכדורים אבל כלום לא עזר הכאבים רק מתחזקים יש לי קושי בעליית מדרגות אני לא יכולה לישר או לכופף את הברך הרופא שמטפל בי בביח' המליץ לניתוח והפנה אותי לmri
    ואלו התוצאות-קדמית לקרן הקדמית של הסהרון הלטרלי מודגמת ציסטה פארא-מניסקאלית קדמית
    המתבלטת לשומן התת פיקתי ע''ש הופה ומורכבת מציסטות משניות עם מחיצות אחדות ביניהן.
    קוטרה המרבי של ציסטה זו הוא כ-13 מ''מ (בציר הגובה)
    2.בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית ע''ש בייקר שגודלה בינוני.
    כמו כן מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטר-קונדילרית הפמורלית האחורית,מאחורי ה-pcl וכן מאחורי הקונדיל הפורמלי המדיאלי.ריבוי קל של נוזל גם מאחורי הקונדיל הפמורלי הלטרלי.
    3.ריבוי קל של נוזל סינוביאלי ברצס הפארא-פטלרי המדיאלי.
    4.ריבוי שומן תת עורי ועמוק.דליות ורידיות תת עוריות עמוקות באספק הקדמי-מדיאלי של הברך.
    אודה לכם לתשובה בהקדם כי אני בלחץ ולא מבינה את משמעות הדברים והאם זה קשור לתאונת עבודה שהייתה לי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח mri ברך

הוספת תגובה

• אתי

ד``ר אליהו ליברטי
    08/01/2010

הי אתי, בדיקת ה- MRI אינה מראה קרע של אחד המניסקים או אחת הרצועות. לכאורה, אם לשפוט רק לפי הבדיקה - אין לך סיבה דחופה לעבור ניתוח. הציסטות המצויינות אינן מחייבות ניתוח. אך בגלל שבדיקת MRI לברך אינה מדוייקת (מוזר לשמוע מה?!), אז בסופו של דבר, מה שיקבע אם תצטרכי ניתוח הוא רמת הסבל שלך וממצאי הבדיקה הידנית של אורטופד מנוסה. ייתכן שיש לך כל מיני נזקים שלא נראו בבדיקת ה- MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו