קרע במניסקוס- ארתוסקופיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במניסקוס- ארתוסקופיה?
    שלי
    09/01/2010

ד"ר ליברטי שלום,
    מעל חצי שנה אני סובלת מכאבים עזים בברך ימין שכבר התפשטו לכל הרגל,
    זה החל מריצה,וכעת הם מופיעים כל הזמן, גם במנוחה, עמידה, ישיבה.ניסיתי גם לשחות, אופניים, אך בכולם אני מרגישה כאב חד בברך ישר בתחילת הפעילות.
    תיאור הכאבים: כאב חד לאורך הרגל בבעיקר בעת כפיפה וכריעה,חוסר ייצובות ורעידת ברגל, התכווציות שרירים, חוסר איזון, כאלו משהו לוחץ לי בתוך הברך בחלקה המדיאלי,
    עשיתי MRI והיה רשום שם כי יש "חשד לקרע פריפרי בקרן האחורית של המניסקקוס המדיאלי".
    במשך כל החצי שנה האחרונה עשיתי פיזותרפיה ותרגול יציבה על פיתה כאשר הפיזיותרפיסט טען כי מדובר רק בחולשת שרירים וחוסר איזון, והאורתופד טען כי זה דלקת בהמסטרינג ושילוב של "ברך רצים". אך מאז המצב רק הולך ומחמיר ואני כעת צולעת ולא יכולה לדרוך בכלל על הברך.
    האם זה אומר שאין מנוס מביצוע אורתוסקופיה? ניסיתי את כול סוגי הפיזיו' האפשריים- חימום, קירור, אלקטרודות חשמליות, תרגול וחיזוק, עיסויים, וגם הומאופטיה ודיקור סיני ללא שפור.
    לפי מה שראיתי באינטרנט תלונותיי אכן תואמות למצב של קרע במניסקוס כך שאני מאמינה שהMRI הוא נכון, ולפי מה שהבנתי קרע לא יכול להתאחות לבד, ולכן ניתוח זו האופציה היחידה לא? המצב מגביל אותי מאוד, שכחתי לציין שאני צעירה, בת 21, בריאה והייתי(לפני הפציעה) בכושר מצויין וחזקה וספורטיבית. האם יכול להיות שמדובר בנזק בלתי הפיך מכיוון שעברו חודשים עד שעלו על הבעיה שלי? האם ככל שהזמן עובר הקרע רק הולך וגדל? האם יש השלכות לניתוח בעתיד, האם יש סיכוי שלא אוכל יותר לבצע כלל פיעלות ספורטיבית?
    אני מתה מפחד ולא ישנה בלילות חודשים, בבקשה עזור לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע במניסקוס- ארתוסקופיה?

הוספת תגובה

• עזרה, בבקשה

ד``ר אליהו ליברטי
    10/01/2010

הי,
    את אכן מתה מפחד ולחוצה מאד כאילו חס וחלילה גילו אצלך משהו איום ונורא ואת עומדת לעבור איזה ניתוח מורכב ומסובך. את יודעתת בשורה הראשונה של ספר בישול מרוקאי רשום תמיד "קודם כל תירגעי..." ורק אחר כך מוסבר איך מבשלים מה. אז בואי ננהג כך.

ספורטאים רבים שסבלו מכל מיני פגיעות ברכיים קבלו את הטיפול הנכון וחזרו לספורט. במקרה שלך לאורטופד שלך יש אבחנה אחרת ממה שנצפה ב- MRI ולכן לא הגעת עד היום לארטרוסקופיה. על פי תאורך יש סיכוי טוב שתגיעי לארטרוסקופיה, אך חובה לבדוק אותך היטב קודם לקבלת החלטה.

בהנחה שמדובר רק בקרע במניסקוס, הניתוח עצמו אינו קשה וההחלמה ממנו מהירה (כמובן כשאין סיבוכים, בדך כלל אין). אם אכן מדובר בקרע - פיסיוטרפיה לא תעזור ויכולה אף להזיק. סיכוי טוב שתחזרי אחרי הניתוח לפעילות ספורטיבית מלאה, שוב בהנחה שמדובר רק בקרע במניסקוס ולא בפגיעות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שלי
    12/01/2010

תודה על המענה, ושאלה נוספת- במידה ומדובר בפגיעה עצבית, מהו המשך הטיפול?
    האם יכול להיגרם נזק בלתי הפיך? _מכיוון שכרגע אני לא יכולה לדרוך על הרגל ולעמוד ללא רעידות, האורטופד הפנה אותי לEMGׂ, ואני ממש חוששת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מד"ר ליברטי - שאלה נוספת

ד``ר אליהו ליברטי
    14/01/2010

למה לחשוש ולפתח תיאוריות. בואי נדבר על עובדות. אם ה- א.מ.ג. לא יהיה בסדר - שלחי שאלה לפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו