חשד לקרע במינסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לקרע במינסקוס
    אלעזר
    16/01/2010

אני משרת בגולני כחייל קרבי, לפני כחודשיים וחצי בהמלך תרגיל כיתתי, דרכית על סלע בצורה לא נכונה וסובבתי את הרגל, כתוצאה מכך נגרם לי נקע בקרסול וכן כאבים חזקים בברך. בגלל שעברו מעל לחודש וחצי והכאבים בברך נמשכו נשלחתי לאורטופד והוא חשד כי יש לי קרע במינסקוס המדיאלי, הוא החליט לשלוח אותי למיפוי עצמות ולחזור אליו עם התשובה.
    הרופא שבדק את תוצאות המיפוי כתב כי "התמונה מתאימה לקרע מינסקוס מדיאלי שמאלי". בימים הקרובים אני אמור לחזור לאורטופד ששלח אותי למיפוי.
    מספר שאלות:
    1. למיטב הבנתי האורטופד עכשיו ישלח אותי לביצוע MRI מדוע לא שלחו אותי ישר לבדיקה זו (הרי עד שבצבא קובעים תורים להפניות לוקח הרבה זמן).
    2. האם התשובה של המיפוי החלטית ז"א שבאמת יש קרע במיניסקוס או שבגלל שזה היה החשד של הרופא אז התשובה בעצם אומרת לו שאכן יכול להיות והוא צודק?
    3. האם פציעה זו מורידה פרופיל, ואם כן האם ההורדה היא זמנית ואפשר לחזור לשרת אח"כ או שזה לתמיד?
    4. במידה ואצטרך לעבור ניתוח ארתרוסקופיה, בכמה זמן מוערכת החלמה ממוצעת מניתוח זה עד לאפשרות ללכת בצורה נורמלית וכן על לאפשרות לחזור לפעילות סופורטיבית מלאה?

שבוע טוב ותודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לקרע במינסקוס

הוספת תגובה

• אלעזר - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    16/01/2010

1. לא נראה לישצריך MRI.
    2. לא. שום בדיקת הדמייה (גם לא MRI) אינה יכולה בוודאות מלאה מה באמת יש לך בברך. אבל לפי התשובה בסבירות גבוהה יש לך קרע במניסקוס.
    3+4, תלוי במידת הפגיעה האמיתית שימצאו בניתוח. ותלוי מה יעשו בניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו