החלמה מניתוח שחזור רצועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה מניתוח שחזור רצועה
    שלומי
    23/01/2010

שלום,
    אני בן 44, לאחר 8 שבועת מניתוח של ACL. טווח תנועה של הברך כמעט מושלם, כיפוף 110 מעלות, ביישור כמעט מלא עם כאבים ביישור המלא.
    הבעיה - עדיין הברך נפוחה, באזור של האורטוסקופיה יש לי כאבים ונפיחות, כאשר אני עןלה או יורד מדרגות יש לי "המון" קליקים באזור הימני של הברך ( באזור הכניסה של האורטוסקופיה ), כאשר אני הולך ועושה תנועה חדה יש לי דקירה וכמעט נופל.עד לפני שבועיים עוד הלכתי עם קב אחד.
    בבדיקה אצל המנתח ( כרכבי מרמב"ם ) אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים ולנפיחות ונתן לי לשתות ארקוקסיה למשך 10 ימים.
    שאלתי - האם ייתכן כי אחד הברגים יצא, השתחרר ולכן הכאבים באזור?
    לפי מה שאני קורא בפורומים בשלב כזה הייתי כבר צריך להרים משקולות ולהתחיל בריצה קלה, אני רחוק מזה.
    אנא עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מניתוח שחזור רצועה

הוספת תגובה

• שלומי - ד"ר ליברטי.

ד``ר אליהו ליברטי
    24/01/2010

לא סביר שאחד הקבועים המתכתיים השתחרר. הכאבים במקרה זה וההגבלה בתנועות היו אמורים להיות הרבה יותר חמורים מתאורך. ההחלמה היא אינדיבידואלית ויש המחלימים לאט יותר. שחזור הרצועה אינו נותן לך ברך חדשה. קליקים הם פעמים רבות על רקע של שחיקת סחוס הפיקה וזה לא דבר הניתן לתיקון בארטרוסקופיה. כדי לתת לך תשובות מדוייקות יותר צריך לבדוק אותך אך כללית אין לי רושם לסיבוך מיוחד. שמור על קשר ומעקב עם ד"ר כרכבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מ ACL - המשך

שלומי
    25/01/2010

שלום ד"ר ליברטי,
    אתמול הייתי במיון עקב החמרה במצבי ( התחילו לי דקירות חזקות באזור הלטרלי פרוקסימלי של הברך הימנית ), לפי דברי הרופאה במיון הניתוח התבצע בשיטת טרנס - פיקס, בצילום לא ניתן לראות את הפין הנספג שמצוי בפמור הלטרלי, במישוש שלה בברך היא מזהה מעל הצלקת הניתוחית לטרלית פרוקסימלית תחתיה נמוש הבורג ככל הנראה, ותחושת חיכוך מעל הבורג בהנעת הברך.
    כרגע לא ניתן לפתוח לחיזוק הבורג וצריך להמתין עוד כחודש עד שייספג או לבצע כניסה כירורגית לחיזוק הבורג.
    הרופא המנתח לא היה אתמול ולכן הזמינו אותי למרפאות חוץ ביום חמישי.
    מה דעתך? האם תזוזה או שחרור של בורג שכיחה והאם הוא אכן יכול להספג?
    אני מרגיש חסר אונים ונעדר הרבה מהעבודה,
    מה דעתך?
    האם אוכל להגיע אליך לאבחון?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו