מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה מ ACLשלומי27/01/2010
שלום,
אני בן 44, לאחר 8 שבועת מניתוח של ACL. טווח תנועה של הברך כמעט מושלם, כיפוף 110 מעלות, ביישור כמעט מלא עם כאבים ביישור המלא.
הבעיה - עדיין הברך נפוחה, באזור של האורטוסקופיה יש לי כאבים ונפיחות, כאשר אני עןלה או יורד מדרגות יש לי "המון" קליקים באזור הימני של הברך ( באזור הכניסה של האורטוסקופיה ), כאשר אני הולך ועושה תנועה חדה יש לי דקירה וכמעט נופל.עד לפני שבועיים עוד הלכתי עם קב אחד.
בבדיקה אצל המנתח ( כרכבי מרמב"ם ) אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים ולנפיחות ונתן לי לשתות ארקוקסיה למשך 10 ימים.
שאלתי - האם ייתכן כי אחד הברגים יצא, השתחרר ולכן הכאבים באזור?
אתמול הייתי במיון עקב החמרה במצבי ( התחילו לי דקירות חזקות באזור הלטרלי פרוקסימלי של הברך הימנית ), לפי דברי הרופאה במיון הניתוח התבצע בשיטת טרנס - פיקס, בצילום לא ניתן לראות את הפין הנספג שמצוי בפמור הלטרלי, במישוש שלה בברך היא מזהה מעל הצלקת הניתוחית לטרלית פרוקסימלית תחתיה נמוש הבורג ככל הנראה, ותחושת חיכוך מעל הבורג בהנעת הברך.
כרגע לא ניתן לפתוח לחיזוק הבורג וצריך להמתין עוד כחודש עד שייספג או לבצע כניסה כירורגית לחיזוק הבורג.
הרופא המנתח לא היה אתמול ולכן הזמינו אותי למרפאות חוץ ביום חמישי.
מה דעתך? האם תזוזה או שחרור של בורג שכיחה והאם הוא אכן יכול להספג?
אני מרגיש חסר אונים ונעדר הרבה מהעבודה,
מה דעתך?
האם אוכל להגיע אליך לאבחון?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי - ד"ר ליברטי
ד``ר אליהו ליברטי28/01/2010שלום שלומי, זכור לי שכבר עניתי לך פעם על שאלה זו, נסה למצוא התשובה בהתכתבויות קודמות, בכל מקרה אענה בקיצור. תזוזת ברגים מתכתיים או השתחררות שלהם ניתן לראות בצילום. אם ד"ר כרכבי השתמש בברגים נספגים קשה יותר לראות אותם אבל גם אפשר. ד"ר כרכבי מוכר לי כמנתח טוב. המשך לנהוג לפי עצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה מ ACL - המשך
שלומי28/01/2010שלום ד"ר ליברטי,
מודה לך על סבלנותך, אני סיפרתי לך על המשך הפעילות שלי שכללה ביקור בחדר מיון.
היום הייתי אצל ד"ר כרכבי והוא הזריק לי זריקה בברך,חושב שיש לי דלקת סביב הבורג,
לטענתו לא ניתן לראות את הבורג מכיוון שהוא מפלסטיק ואם הזריקה לא תעזור אז הוא יצטרך לבצע כניסה כירורגית לחיזוק הברך.
אני תמיד מתייעץ אתך כי אני יודע ושמעתי על הניתוח המקצועי שלך.
בכל מקרה תודה על תשובותיך מקווה להרגיש טוב,
שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?