קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית בברך.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית בברך.
    בני
    11/02/2010

שלום...
    שמי בני ואני בן 20 ...
    לפני כשלושה חודשים נחבלתי חבלה סיבובית בברך שמאל בעת פעילות מבצעית בצבא. אבחנת האורטופד הייתה קרע במיניסקוס על סמך בדיקה קלינית (ללא MRI)...הומלץ לי לעבור ניתוח ארתרוסקופיה ועד הניתוח לעשות פיזותרפיה לחיזוק הרגל..יש לציין כי לאחר הפגיעה לא יכולתי לעמוד או ללכת ללא קביים והברך הייתה נעולה ולא אפשרה כיפוף גם לאחר פיזותרפיה.הניתוח בוצע בתאריך ה4/2/2010. בזמן הניתוח התברר כי האבחנה הראשונית לא הייתה נכונה והממצאים הראו שיש לי קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית..בניתוח הוסרו חלקיהרצועה הקרועים אך לא בוצע שחזור (כיום נשאר לי כ50% מהרצועה)..שאלותיי:;איך תשפיע עליי פציעה זו בהתחשב שהרצועה לא שוחזרה ?האם אני אוכל לחזור לפעילות מלאה(כדורסל,כדורגל)?כמה זמן אמורה להימשך ההחלמה לערך? האם בהתחשב בגילי וברצוני לחזור לפעילות לא היה מקום לבצע שחזור מלא לרצועה?
    אודה לך על התייחסותך לשאלותי!

בברכה בני....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרע חלקי ברצועה - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    13/02/2010

1. לא כדאי לשחזר רצועה במצב של קרע חלקי
    2. אחרי פיסיוטרפיה טובה וחיזוק שרירים תוכל לחזור למרבית העולות שציינת. כמובן שהסכנה שלך לקרוע את הרצועה באופן מלא גדול בהרבה מאצל אחרים. אם זה יקרה, תעבור שחזור.
    3. לגבי פיסיוטרפיה - חשוב שאתה בעצמך תעשה הרבה תרגילים, יום יום ובמשך שנים. כל עוד אתה עוסק בספורט כמו כדורסל, טניס וכו'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו