כאבים בברכיים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברכיים.
    ליאת
    06/03/2010

לרופא/ה הנכבד/ה שלום רב.

אני בת 29, בריאה בדרך כלל ובעלת משקל תקין (גובה 168 משקל 57 ק"ג.)

מזה כשבועיים שאני חשה כאבים בשתי הברכיים. אציין כי מעולם לא סבלתי מכאבים בברכיים כך שהכאבים הנוכחיים חדשים לי לחלוטין.

בנוסף ברצוני לציין כי לא מדובר בכאבים חזקים במיוחד וכמו כן אין הגבלה בתנועה, אך בכל זאת מאחר והכאבים אינם חולפים אני די מוטרדת.

חשוב לציין כי הכאבים מתגברים בשעת הליכה מהירה, או כאשר אני עולה במדרגות שתיים שתיים.

בנוסף, כאשר אני מניעה את הרגל למעלה ולמטה - הברך משמיעה 'קליקים' , וגם זו תופעה חדשה שלא הייתה בעבר.

אשמח לשמוע את חוות דעתך.

בברכה - ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברכיים.

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    07/03/2010

כאבים מסוג זה מופיעים כשקיימת חולשה יחסית של שרירים, או חוסר איזון שלהם, לעומת הפעילות שאת מבצעת.
    רצוי להתייעץ עם פיזיותרפיסט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת

ד``ר אליהו ליברטי
    07/03/2010

כל הסמנם מצביעים שמדובר בחיקת סחוס הפיקה - CMP. אישור או שלילה של השערה זו יכולה להעשות בבדיקה ידנית פשוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/03/2010

האסכולה שראתה מקרה כמו שלך כמקרה של שחיקת סחוס CMP, שייכת לשנות ה- 80 של המאה הקודמת.
    מאז התקדמה רפואת המפרקים מרחק רב, וכיום ידוע לנו שבגיל צעיר אין כמעט אנשים עם פגיעה סחוסית בברך.
    גם אלה שבבדיקה גופנית אובחנו כסובלים משחיקת סחוס מסוג CMP, התברר בהסתכלות לתוך הברך בניתוח ארטרוסקופיה, כי לא היה לכך כל יסוד.
    בכל מקרה, חיזוק השרירים סביב הברך הוא הטיפול הנכון לאנשים במצבך, אפילו אם יתברר כי קיימת איזו שהיא התרככות של הסחוס בברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו