לד"ר ליברטי הנכבד- בהמשך לתשובתך.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ליברטי הנכבד- בהמשך לתשובתך.
    ליאת
    08/03/2010

לד"ר ליברטי הנכבד, שלום רב.

אני מצטטת את שאלתי אליך מלפני מספר ימים:

אני בת 29, בריאה בדרך כלל ובעלת משקל תקין (גובה 168 משקל 57 ק"ג.)

מזה כשבועיים שאני חשה כאבים בשתי הברכיים. אציין כי מעולם לא סבלתי מכאבים בברכיים כך שהכאבים הנוכחיים חדשים לי לחלוטין.

בנוסף ברצוני לציין כי לא מדובר בכאבים חזקים במיוחד וכמו כן אין הגבלה בתנועה, אך בכל זאת מאחר והכאבים אינם חולפים אני די מוטרדת.

חשוב לציין כי הכאבים מתגברים בשעת הליכה מהירה, או כאשר אני עולה במדרגות שתיים שתיים.

בנוסף, כאשר אני מניעה את הרגל למעלה ולמטה - הברך משמיעה 'קליקים' , וגם זו תופעה חדשה שלא הייתה בעבר.

אשמח לשמוע את חוות דעתך.

תשובתך אלי היתה כדלהלן:

כל הסימנים מראים כי מדובר בשחיקת סחוס CMP, ניתן לאשר או לשלול קביעה זו על ידי בדיקה ידנית פשוטה.

היום נבדקתי על ידי אורתופד צעיר בקופת חולים. הוא בדק את הברכיים באופן ידני וקבע כי "מנח כפות רגליים טוב, ללא דפורמציות, ברכיים יציבות ללא סימנים מניסקלים, סימן מגירה שלילי דו"צ, ללא חסר תחושה, דופק תקין. מופנה לטיפול פיזיותרפי לברכיים."

שאלתי אליך היא האם יש טעם להבדק אצל אורתופד מומחה יותר כדי לשלול CMP, או שמא הבדיקה שביצעתי היום למעשה שללה את החשד ל CMP.

תבורך - ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליאת - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    08/03/2010

הבודק לא ציין קיום CMP, אינני יודכע מה כישוריו של הבודק. ייתכן והוא בדק ואין. מכל מקום הטיפול הפיוטרפי הוא הכוון הנכון. לפיסיוטרפיסטים בדרך כלל יש הרבה נסיון עם בעיה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו