תוצאות בדיקת MRI, לוחם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת MRI, לוחם.
    מתן
    09/03/2010

לד"ר שלום רב, נפצעתי בברך מסלע שנזרק עליי במהלך פעילות ומאז אני מסופח לר"מ 2 (כעת רוצים להחזיר אותי לשירות).
    אני עושה פיזיוטרפיה כבר כחודש ושבוע.
    ממצאים שהתקבלו בMRI מראים שאין נזקים פרט לסעיפים החשודים הבאים:
    1) קונטוזיה גרמית משמעותית בטייבה הפרוקסימלית שמתפשטת לטיביאל פלטו הקדמי. (הקונוטזיה יורדת כלפי מטה)
    2) אין לראות בבירור קו שבר
    3) נוזל תוך מפרקי בכמות מעט מוגברת ללא עדות לליפו-המרטרוזיס.

שאלותי הן:
    לגבי 1, הבנתי שמדובר בחבלה בברך אבל באיזה חלק בדיוק, לאן זה מתפשט ולמה ?, מה רמת החומרה של זה?
    לגבי 2, האם זה אומר שיכול להיות שבר ? או שסביר להניח שלא ?
    לגבי 3, האם יש לי צורך לדאוג מן הנוזל,רוב הנפיחות ירדה עכשיו כעבור חודש, אך עדיין יש כמות קטנה יחסית שמסרבת להיעלם כבר מאז, מה הסיכונים בזה?

אודה לך אם תוכלו לענות לשאלותיי במהירות האפשרית, נושא זה חשוב לי ביותר שכן אינני רוצה להסתפח חזרה ליחידה כלוחם ולגרום לנזק אפשרי בברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת MRI, לוחם.

הוספת תגובה

• מתן - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    10/03/2010

קונטזיה פרושו בשפה פשוטה - מכה. דהיינו חבלה הגורמת לעודף נוזלים ברקמה החבולה, במקרה זע רקמת הסחוס או העצם וגם לנוזל חופשי במפרק הבר. שבר לא נתגלה ויש להניח שאין. הנוזל יספג מאליו במשך תהליך ההחלמה. לא נראה שמדובר בחבלה משמעותית שתותיר נזק לטווח ארוך. איזור החבלה העקרי הוא בחלק העליון הקדמי שדעצם השוק במקום בה היא בונה את החלק התחתון של מפרק הברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו