כאבי ברכיים בלתי פוסקים בצד הפנימי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים בלתי פוסקים בצד הפנימי
    דורה
    24/03/2010

שלום רב
    אני בת 30, שחקנית כדורעף חובבנית (הפסקתי לאור הכאבים), עושה יוגה ופילטיס כבר כמה שנים. כאבי ברכיים תמיד באו והלכו ממני, אבל בצורה מינורית. תמיד הברכיים "חרקו לי". ב4 חודשים האחרונים הכאבים החמירו.. מדובר בצד הפנימי של הפיקות, אבל מתחתיהן ולאורך כל פיקה.
    הפסקתי לשחק כדורעף, ואני מאוד נזהרת עם היוגה, ועדיין, הכאבים בלתי פוסקים. רופא הפנה אותי לצילומים ומיפוי, וקיבלתי אנטיביוטיקה שכמובן לא עזרה. הצילומים הראו על שחיקת סחוס מתקדמת. מדרסים בשווי 1600 שח לא עזרו. פיזייותרפיה גם בקושי עזרה.

אני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות מפה. אני מפחדת הזמן רק יחמיר את המצב ואני רוצה להתחיל בתהליך מניעתי, שיאפשר לי לפחות ללכת לטייל בטבע בכיף, כי כרגע אני לא עושה כלום כי כואב לי (כבר 4 חודשים!!!).

אני זקוקה לעזרה. בבקשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דורה - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    24/03/2010

על פי התאור שלך מדובר כנראה בשחיקת סחוס הפיקה לאבחנה מדוייקת ומבוססת עלי לבדוק אותך. מכל מקום מקום, בעייה זו שכיחה מאד ונפוצה בספורטאים וצעירים, יותר בנשים. לצערי אין פתרון קסם שיעלים את הכאבים. יש לבצע צילומים מיוחדים לפיקה על מנת לשלול סטייה בנתיב מהלך הפיקה בברך. בדרך כלל צילומים אלה תקינים. אם כך יהיה גם במקרה שלך הטיפול מבוסס על תרגול לאורך שנים של חיזוק שרירי הירך. בעיקר הראש הפנימי של ה- ארבע ראשי. מדרסים לא ממש עוזרים. פעם הבאה אפשר להסתפק במדרסים פשוטים. לעתים רחוקות מגיעים לניתוחים בשל בעיה זו. אך כיוון שגם ניתוחים לבעיה ספציפית זו בדרך כלל לא עוזרים, אז משתדלים להימנע מהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות

דורה
    24/03/2010

קודם כל תודה על התשובה המהירה, ותשובתך הייתה גם התחושה שלי. האם יש דרך טבעית, ע"י תרגילים או תזונה לבנות סחוס? האם יש נעליים מומלצות? האם יש ספורט מומלץ? יוגה?
    ושאלה אחרונה והכי חשובה- האם הליכה וטיולילי שבת בטבע עם תחבושת אלסטית יועילו במשהו?

הרבה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורה - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    24/03/2010

הי דורה,
    אין תריגילים, מזון אות תרופה טבעית או לא טבעית הבונים סחוס. כל המצהירים שבידם תרופה הבונה סחוס מתכוונים שבידם תרופה הבונה את חשבון הבנק שלהם. במקרה הטוב ביותר היו חברות תרופות שהציגו מאמרים שונים לפיהם התרופה שלהם מאיטה את קצב ההדרדרות. אשרי המאמין.
    נעליים רכות עם מדרס טוב תורמים לתחושה הטובה והגמישה וייתכן אף תורמים להפחתת כאבי גב וברכיים. אבל אל תצפי לניסים ונפלאות. טיולי שבת בטבע מאד יועילו לנשמה וזה מאד חשוב ומומלץ. טיול בטבע בוודאי לא בונה סחוס. להיפך ירידה ממושכת במדרונות ארוכים (כן דווקא ירידה ולא עליה) מזמינה כאב בקדמת הברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו