גישה ניתוחית בהחלפת מפרק ירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גישה ניתוחית בהחלפת מפרק ירך
    דינה
    01/04/2010

שלום ד"ר
    אני אמורה לעבור החלפת מפרק ירך בעוד כשבועיים. מה ההבדל בין גישה קדמית לגישה אחורית?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דינה

ד``ר אליהו ליברטי
    01/04/2010

הגישה הטובה ביותר היא הגישה אותה המנתח שלך מכיר ויש לו תוצאות טובות בגישה היביבה עליו.
    כעקרון - אחד החששות הגדולים בניתוחי החלפת מפרק ירך היא אפשרות לפריקה של המפרק המלאכותי. כשזה קורה - במרבית המקרים מדובר בפריקה קדמית. כלאמר ראש מפרק הירך יוצא לפנים. כשהניתוח מבוצע בגישה אחורית או גישה צידית שאינה פוגעת במבנים הקדמיים של מפרק הירך, אחוז הפריקות נמוך בהרבה בהשוואה לאלה שנותחו בגישה קדמית. זה ההבדל העקרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למה שהרופא יבחר לעשות גישה קדמית

דינה
    01/04/2010

?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דינה

ד``ר אליהו ליברטי
    01/04/2010

שאלה טובה, למה שלא תציגי אותה למנתח שלך ותשמעי ממנו מה הוא אומר.
    לכל גישה יתרונות וחסרונות. בגישה אחורית יש פחות פריקות אך יש סכנה גדולה יותר לפגוע בעצב הסכיאטי העובר באיזור. הקדמתי ואמרתי בתשובתי הקודמת כי הטכניקה הניתוחית הטובה ביותר היא זו שהמנתח מכיר אותה היטב. ומרגיש נוח בביצועה ועל פי הניסיון האישי שלו מניתוחים רבים כאלה שהוא ביצע (ואני מקווה שאמנם נסיונו רב) - תוצאות הניתוח בשיטה שהוא בחר טובות.
    אני מנתח ועובד בטכניקות שלמדו אותי בבית חולים תל השומר. שם סיימתי התמחות ועבדתי שנים רבות. בתל השומר נדיר שמבצעים ניתוח החלפת מפרק הירך בגישה קדמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך דוקטור.

דינה
    02/04/2010

נסיונו אכן רב מאד. ואדאג לבקש הסבר לגישה בה בחר עבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו