קרע במיניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במיניסקוס
    אילן
    13/04/2010

יש לי קרע במיניסקוס והאורתופד המליץ על ניתוח ואף הסביר לי בפרוטרוט את מהות הניתוח, לרבות צפייה בקטעי צילום מניתוח שבוצע. ראיתי מה מבוצע (גזירה של החלק הפגוע וכול') ואני מבקש להבין:
    מדוע הגוף (הברך) אינם יכולים לחיות בשלום (במעמס) עם מיניסקוס שלם אך בעל קרע קטן, אבל כן יכולים לתפקד באופן תקין עם מיניסקוס שחלק מהיקפו הוסר בניתוח ועתה הוא ללא קרע? הרי תיאורטית, בניתוח מסירים גם רצועת סחוס תקינה וההיקף של המיניסקוס עצמו קטן. אז לגוף יותר "נוח" עם חלק חסר מאשר עם חלק שלם ובו קרע קטן? למעשה, שטח המגע של המיניסקוס כולו קטן, אז איך הגוף (הברך) מפצה על הקיטון הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• קרע במניסקוס

ד``ר סוזנה הורוביץ
    16/04/2010

במידה והחלק התקין של המניסקוס הוא גדול ונוקשה, והקרע קרוב לקופסית של הברך, ניתן אצל אנשים צעירים לתפור את המניסקוס למקום, ובכך לשמר את גודלו.
    כשנוצר קרע במניסקוס, נוצרת תנועה של שארית המניסקוס שאינה פיזיולוגית, גורמת לגירוי מקומי של הסחוס, והיווצרות עודפי נוזל בברך.
    לכן הברך אינה מסתדרת עם קרע קטן או גדול במניסקוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו