פציעת ברכיים שחיקת סחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעת ברכיים שחיקת סחוס
    שלומי
    17/04/2010

שלום,גילי 18
    לפני בערך כשנתיים התחלתי להתאמן בחדר כושר עם מכשירי כוח וריצות, לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש כאבי ברכיים כמו חולשות שקשה להסביר.
    הלכתי לשני אורתופדים והבנתי שמבנה הברכיים שלי מעט לא טוב הסבירו לי שהפיקות שלי סוטות קצת לצדדים, ובעקבות עומס יתר על הברכיים כנראה שנשחק סחוס מתחת לפיקות.
    עכשיו אורתופד אחד המליץ לי מדרסים בלבד, ואחר פזיותרפיה בלבד אף אחד לא פסל את הדרך השנייה, אני הולך לבצע את שנייהם אך בנוסף במידה ואלה לא יעזרו.
    שמעתי על אפוס וזרמיי חשמל האם דברים יעזרו לי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעת ברכיים שחיקת סחוס

הוספת תגובה

• שלומי - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    18/04/2010

אפוס וזרמי חשמל לא יעזרו למקרה שלך. העיקר זה תרגול פיסיוטרפי לאורך זמן והמנעות מתרגילי דחיקה, מדרגה, וכריעה עמוקה בחדר הכושר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שלומי
    18/04/2010

תודה על התשובה המהירה

הכאבים באים בדרגה של עצימות שונה, בימים שאני לא הולך הרבה ולא פעיל על הרגליים אני מרגיש כאבים חלשים, ובימים שאני פעיל הכאבים מתחילים רק בזמן המנוחה שלאחר מכן.

האם כאבים אלו יחלפו אי פעם ?
    והאם יהיה מותר לחזור מתי שהוא לפעילות ספורטיבית כגון דחיקה ריצה וכדומה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלומי

ד``ר אליהו ליברטי
    19/04/2010

כאבים מסוג זה חולפים לבד דווקא בגיל יחסית מאוחר, סביב 35, לא ברור לנו בדיוק למה. סביר להניח שבצבא די תסבול מזה אך בכללי נזק קשה וקבוע לא נוצר. כדי שתעבור בשלום יחסית את השנים שלפניך והפעילות המחכה לך רצוי שעוד לפני הגיוס תקבל טיפול פיסיוטרפי ותלמד איך לטפל בעצמיך. מה לעשות ומה לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה קטנה בברך ימין

שלומי
    24/04/2010

שמתי לב שנהיית לי בליטה קטנה בברך ימין שרואים אותה רק כהברכיים במצב מכופף של ישיבה ומדי פעם אני מרגיש גם כשאני הולך ממש אי נוחות בברך ימין יותר מאשר בשמאל (כל הזמן יש לי כאבים קלים - חולשות בשני הברכיים ).
    קראתי באינטרנט שזאת יכולה להיות דלקת בין הפיקה לשוק הגיוני ?

חוץ מיזה לא נראה לי הגיוני שהאורתפוד שהייתי אצלו לא שלח אותי לצילומים ?

דבר נוסף ראיתי שכתוב לי בטופס מהרופא כאב PFJ מה זה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו