לאחר ניתוח להחלפת מפרק ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח להחלפת מפרק ברך
    שושנה ברונר
    24/05/2010

אני סובלת מנקישות וחום בברך. כמו כן כף הרגל רדומה. כמו כן נמצא בבדיקת CT הפרש של 2.5 ס"מ בין אורכי הרגליים. כלומר הרגל המנותחת התארכה.
    אשמח לקבל חוות דעת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שושנה - ד"ר ליברטי

ד``ר אליהו ליברטי
    24/05/2010

אני מבין שעברת ניתוח החלפה שלמה של הברך. TKR. לא אוכל לתת לך אבחנה מדוייקת בלי לבדוק אותך אך אנסה להעלות כמה השערות שלמען הזהירות אני חייב לאמר שהן יכולות להיות לא נכונות אך הן השכיחות. אז נתחיל: נקישות במפרק מלאכותי כמו מצב לאחר ניתוח החלפת ברך זו תופעה שכיחה שבדרך כלל חסרת משמעות. את פשות שומעת את חלקי הפרוטזה המושתלת נוקשים אלה באלה, בגלל חופש קל שצריך להיות בינהם.

הארכת הרגל המנותחת בשיעור כה גדול לא שכיח בניתוחי החלפת מפרק הברך (בהחלפת מפרק הירך זה הרבה יותר שכיח). ההסבר היחיד העולה בדעתי הוא שבגלל גמישות יתר ורפייון של הרצועות הצדדיות שלך (הפנימית והחיצונית, בחרו להשתמש בתותב עבה המותח את הרצועות על ידי הרחקת העצמות זו מזו. ייתכן ומתיחה זו גרמה גם למתיחת עצב מסויים העובר באיזור הברך ואחראי על התחושה בברך. אינני מרגיש טוב עם ההסבר האחרון כי הוא מבוסס על השערות ולא על עובדות. רדימות בכף רגל יכולה גם לא להיות קשורה לניתוח. למשל לחץ על עצב בגב התחתון. לכן הסבר טוב תוכלי לקבל רק לאחר בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו