מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לבצע אורתוסקופיה?דני28/05/2010
שלום, אני כבן 37 וסובל מזה כ-15 שנה משחיקת סחוס בברך ימין (OCD נרחב), מזה כיומיים אני חש כאב גדול ולא יכולתי לדרוך על הרגל ולא ליישר אותה.
ביצעתי צילום רנטגן (מצורף) והרופא ייעץ לי לבצע אורתוסקופיה.
מה לדעתך האבחנה לפי הצילום והאם לבצע את האורתוסקופיה?
מה זמן ההתאוששות מאורתוסקופיה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
דני28/05/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת
דני28/05/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לבצע אורתוסקופיה?
ד``ר סוזנה הורוביץ28/05/2010אתה סובל מ- OCD גדול מאד, שיתכן שהתנתק ממקומו.
אם החלק עדיין לא התנתק לגמרי, ניתן לנסות ולחבר אותו בניתוח ארטרוסקופיה.
אם החלק התנתק לחלוטין, יהיה צורך לשקול השתלה של סחוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד``ר אליהו ליברטי28/05/2010הי דני-
לדעתי יש הכרח לבצע ארטרוסקופיה. אכן מדובר ב- OCD נרחב. במידה ובכניסה לברך מוצאים את כיפת הסחוס המנותקת כשהיא יושבת בצורה רופפת במקומה - מה שאני נוהג לעשות זה להרים אותה, לנקות ולגרד מעט את המכתש בו היא יושבת על מנת לגרות את העצם ולהגיע לשכבה טרייה ומדממת, להחזיר את כיפת הסחוס ולקבע אותה למקומה בעזרת פינים נספגים. טיפול מחייב הליכה ללא דריכה, בעזרת קביים ל- 6 שבועות. לצערי בכל העולם יש מקרים לא מעטים שגם אחרי טיפול כזה הכיפה אינה נקלטת ויש ואז הבעיה לא פתורה ויש כל מיני גישות איך להתקדם. לעיתים למרות הצילום הברור הסחוס המכסה את הכיפה המשכי עם שאר סחוס המפרק. בתקרה כזה אני בדיעה שחבל ל"פרק" את הכיפה. במקרה כזה מנסים להגיע בקידוחים מהצד למיטת הכיפה בלי לפגוע בסחוס המפרקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
דני28/05/2010ד"ר ליברטי שלום.
תודה לך על תשובתך.
אני הייתי בייעוץ אצל פרופ' הלפרין לפני ב- 10 שנים וכבר אז הוא ייעץ לי לעבור השתלה של סחוס ע"י קידוח של גלילונים מעצם בריאה והשתלה שלהם במקום הסחוס הפגוע.
אני החלטתי אז לא לבצע את זה בגלל שגם הוא לא התחייב שזה יישפר את המצב אצלי.
וכמו כן אז בשגרה היומיומית זה לא כל כך הפריע לי עד למה שקרה אצלי באמצע השבוע האחרון.
האם הכוונה שלך (קיבוע הסחוס בעזרת פינים נספגים) זה אותו סוג טיפול שפרופ' הלפרין הציע בזמנו.
כמו שכתבתי הוא אמר שהניתוח לא פשוט והוא לא יכול להתחייב שזה מה שיכול לעזור במקרה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד``ר אליהו ליברטי28/05/2010לא, פרופ' הלפרין דיבר על שיטה אחרת אותה תיארת בצורה נכונה. למעשה בזמן הניתוח צריך להיות מוכנים להתקדם לכל מיני כוונים בהתאם לממצא. למשל השיטה שאני תיארתי של הטריית מיטת הנגע וקבוע עם פינים נספגים היא שיטה מומלצת רק כאשר גם לכיפה המקולפת יש עצם מספיק עבה הצמודה לסחוס. אף אחד לא מבטיח לנו שזה המצב. ד"ר הורוביץ הזכירה השתלת סחוס. הנה עוד שיטה מודרנית יותר בה בניתוח ראשון לוקחים ממך תאי סוחס, מגדלי אותם במעבדה וכעבור 3 שבועות מקבלים מעין פיתה קטנה וגמישה של רקמת סחוס שלך המושתלת לאיזור המכתש בברך שלך. יש שיטה נוספת ישנה מאד אבל די טובה, שיטה בה כעבור 4-6 חודשים מושגות תוצאות דומות לשיטות אחרות. מדובר ביצירת מיקרו-שברים, כלאמר - במידה ולא ניתן להשתמש בקליפת הסחוס שהתקלפה - מוציאים אותה מהברך, ובמכתש מבצעים שקעים רבים וצפופים מעין מיקרו שברים "המעצבנים" את העצם ומגרים אותה לגדל כיסוי של מין סחוס מאיכות ירודה יותר מהסחוס המקורי אבל מספיק טוב לתפקוד. אני חושב שאתה צריך לבחור מנתח שאתה סומך על כושר השיפוט שלו ויכולתו הטכנית ולקוות לטוב. המנתח יהיה מוכן עם כל האופציות פתוחות ויבחר על פי שיקולו במהלך הניתוח מה כדאי לעשות. אף אחד לא יכול להבטיח לך תוצאה טובה מראש, גם אני לא. אם מישהו יבטיח לך הצלחה מלאה מראש אל תלך אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על ההסבר
דני28/05/2010ד"ר ליברטי שלום.
תודה לך על ההסברים.
אני קבעתי ייעוץ נוסף עם אחד המנתחים מבי"ח רמב"ם שמתמחה בברכיים בשבוע הבא.
ונראה לאיזה כיוון אני מתקדם.
זה הולך להיות ניתוח לא פשוט ושיקום ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?