צ'יסטה ע"ש בייקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צ'יסטה ע"ש בייקר
    ריקי
    30/05/2010

שלום לרופאי הפורום. אני בת 33 ולפני שבועיים בערך, גיליתי בליטה מאחורי ברך ימין. מכיוון ויש לי בעיית קרישיות יתר הגעתי למיון לבירור מקיף ולאחר שעברתי US של הברכיים ודופלר ורידים אובחנה צ'יסטה 15 מ"מ עם נוזל צלול. קיבלתי אתופן ל- 10 ימים ואני לא מרגישה שום שינוי או שיפור. אולי זה פסיכולוגי אבל זה אפילו כואב ומציק ולפני שגיליתי את זה לא כאב לי בכלל, למעט כאבים שייחסתי כשרירים תפוסים. לפי הגודל שלה - נראה לי שהיא כבר הרבה זמן שם (או אולי שאני טועה) אבל לא טרחתי להביט מאחורי הברכיים שלי כדי לחפש שם ......
    שאלתי היא - מה אפשר לעשות כדי לטפל בבעיה? כבר אמרו לי שאני צריכה לעבור ניתוח כי שאיבה לא עוזרת לזמן ארוך והצ'יסטה חוזרת. בגלל בעיית הקרישה שיש לי - האם ניתוח כזה יצריך הזרקה של קלקסן כי ההחלמה היא ארוכה (דבר שעלול לסבך אותי לפי התייעצות עם המטולוג מומחה) והאם בכלל אפשר לפתור את הבעיה ללא התערבות פולשנית מסוג זה? אודה לכם על תשובתכם. המשך יום נעים. ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צ'יסטה ע"ש בייקר

הוספת תגובה

• צ'יסטה ע"ש בייקר

ד``ר סוזנה הורוביץ
    01/06/2010

ציסטה בייקר זו בועית עם נוזל בתוך הברך, שנמצאת בצד האחורי של הברך, ולכשעצמה, אינה מהווה בעיה רפואית.
    אם תנקזי אותה, היא יכולה להתמלא שוב עם נוזל מהברך.
    אם אין לך בעיה רפואית בברך, אין צורך בכל טיפול רפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלת ציסטה בייקר

ריקי
    01/06/2010

שלום ד"ר הורוביץ. תודה לך על תשובתך המהירה. אם אכן יש לי בעיה בברך - איזה בירור או בדיקה עליי לערוך כדי לדעת זאת? לפני 7 שנים נפלתי על ברך שמאל במהלך רכיבה על אופנוע ונחבלתי קשות (שטף דם גדול בחלק הפנימי של הברך וכאבים עד עצם היום הזה) - יכול להיוות שגם הרגל והברך הימנית נחבלו כתוצאה מהנפילה ומכאן התגובה של הציסטה? במשך השנים היו לי כאבים בברכיים ונוקשות אבל ייחסתי הכל לחבלות התאונה. עכשיו אני לא יכולה שלא לתהות אם יש איזושהיא חבלה בברך ימין או בשתי הברכיים שלי ואולי כדאי לערוך בירור מקיף בעניין? למי עליי לפנות ואיזה בדיקות לבצע? כרגע אני מטופלת ע"י רופאת המשפחה ושוב כמו שאכתבתי בפניינתי הראשונה - יש כאבים שמתחזקים ומטרידים אותי בכל שעות היממה. תודה לך. ריקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלת ציסטה בייקר

ד``ר סוזנה הורוביץ
    01/06/2010

כדי לאבחן את הבעיה מומלץ לגשת לאורטופד/ית מומחה ברכיים עם צילומי ברך עדכניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו