עמידה ממושכת יכולה לגרום נזק לסחוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמידה ממושכת יכולה לגרום נזק לסחוס?
    אפרת
    04/06/2010

שלום,

אני בת 21, יש לי כאבי ברכיים כבר כ6-7 שנים. הסיבה היא כנראה שחיקת סחוס. הכאבים באים לידי ביטוי בעיקר בזמן עייפות ובזמן עמידה ממושכת.

כיום העבודה שלי דורשת ממני עמידה ממושכת - לפעמים של 4-5 שעות ברצף. הדבר גורם לי לפעמים לכאבים חזקים בברכיים, שבד"כ עוברים אחרי יום יומיים של מנוחה. לפעמים אחרי העבודה אני מרגישה גם כאב ממש נקודתי באזור מסוים בברך, דבר שלא היה לי בעבר (בד"כ הכאב היה כללי, בברך הקדמית כולה).

השאלה שלי היא האם העמידה הממושכת הזאת עלולה לזרז את שחיקת הסחוס ולגרום נזק לברך, או שאין לה השלכה מעבר לכאבים עצמם?

תודה רבה
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עמידה ממושכת יכולה לגרום נזק לסחוס?

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/06/2010

עמידה ממושכת אינה גורמת לנזק לסחוס של הברכיים, אלא אם את סובלת מעודף משקל קיצוני.
    מכל מקום, רצוי שתפני לבדיקת אורטופד/ית ברכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אפרת
    04/06/2010

תודה על התגובה - אני לא סובלת מעודף משקל, ונבדקתי אצל אורטופד.

אז בעצם - לכאבי הברכיים האלה בעקבות העמידה הממושכת אין שום השלכה על מצב הברך בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו