בעיות ברך פענוח MRI ומה לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ברך פענוח MRI ומה לעשות
    קבלו ברוך
    16/06/2010

הנני טריאטלט בתקופה האחרונה קשה לי מאד לרוץ , אופניים אין לי בעיה ועשיתי בדיקות MRI

"תהליך בקונדיל הפמורלי המדיאלי מתאים ל SNOK
    שינויים ניוונים ברצועות הצולבות
    לזיה אוסטוכונדרלית פמורו-טיביאלי מדיאלי ושינויים ניוונים משמעותיים עם פרגמנטציה של הקרן האחורית במיניסקוס המדיאלי
    נוזל יתר תוך מפרקי
    כונדרומלציה פטלרי לטרלי "

מה כל זה אומר ?

מה הטיפול ?

האם רכיבה על אופני כביש כולל מאמץ טיפוס מותר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קבלו ברוך

ד``ר אליהו ליברטי
    16/06/2010

שלום ברוך, יש לך נזקי סחוס על רקע שחיקה ושנויים נווניים באיזורים שונים, קרעים במניסקוס במדור הפנימי
    בנוסף, בעיה של אספקת דם לא טובה, או אפילו אי אספקת דם לעצם של התפוח הפנימי של הברך. מדובר למעשה בתהליך של נמק של העצם בשל אי אספקת דם. הסכנה היא שהעצם הפגועה תחלש במידה כזו שהיא "תמעך" תחת כובד משקל הדריכה. מעל לכל ספק אתה חייב לעבור ניתוח ארטרוסקופיה בהקדם. המטרה - תיקון הקרעים במניסקוס, החלקת הסחוסים וניקוי הברך ובעיקר ביצוע קידוחים באיזור העצם הפגועה במטרה כדי לגרות אותה לגדל כלי דם ולהתחדש. אין בטחון שטיפול כזה אכן יחייה את העצם הפגועה אבל זה מה שניתן לעשות. הייתי ממליץ הפסקה מחלטת של כל סוגי הספורט. לא בדקתי אותך ולא ראיתי MRI, ייתכן שהייתי אפילו ממליץ על הליכה ללא דריכה עם קביים עד שתהליך לניתוח ובמשך 6-8 שבועות לאחריו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו