יעוץ לאחר ארטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לאחר ארטרוסקופיה
    לאה סופר
    23/06/2010

שלום רב !!! לפני8 חודשים עברתי תיקון ארטרוסקופי של קרע ניווני MM וקרע רדיאלי LM בברך ימין עברתי מניסקטומיה חלקית וכונדרןפלסטי.כמו כן נראה CMPדרגה 3 .עשיתי פזיוטרפיה וחזרתי לתפקוד די מהר.
    לפני חודש התחילו כאבים בברך עד צליעה ,והצילום מדגים היצרות מדיאלי bone to bone כשהאבחנה היא OSTEOARTHRITIS LOCALIZED PRIMARY . האורטופד שבדק אותי אמר שאין מה לעשות מלבד ניתוח החלפת ברך אך היות ואני רק בת 50 לא ממהרים לעשות.
    אבני לא מסוגלת לעשות הליכה (ואני זקוקה ביותר כי נתגלה אצלי סוכרת )כמו כן מתקשה מאוד ל
    רדת במדרגות כמו כן הברך ננעלת לעתים.
    רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב !! בתודה לאה סופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לאחר ארטרוסקופיה

הוספת תגובה

• לאה סופר

ד``ר אליהו ליברטי
    23/06/2010

נכון שאת ממש צעירה לניתוח החלפת ברך. יש לנסות כל אופציה אפשרית לדחות הניתוח. עם זאת יש מקרים בהם גם אחרי ניצול כל האפשרויות עדיין הסבל כה גדול שהניתוח כן מבוצעגם בגיל כזה.
    האופציות העומדות לרשותך לא רבות לצערי. ירידה במשקל למשקל תקין או אפילו מעט מתחתיו אם אפשר. 2. הזרקת חומצה היאלורונית לברך 3. נעלי אפוס למי שהדבר מתאים (אני ממליץ עליהם מאד בזהירות ובוחר בקפידה את החולים להם אני ממליץ, אינני יודע אם את מתאימה לכך)
    המטרה היא להגיע למצב בו את מסוגלת לנהל שגרת חיים רגילה ללא צעדות ספורטיביות. אם את צריכה ללכת לצרכי בריאותך ניתן להמיר זאת בשחייה. רק אם אין ממש ברירה מבצעים גם בגיל צעיר כזה את הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו