קרע במניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במניסקוס
    ליאורה
    31/07/2010

שלום רב,
    אימא שלי (בת 52) מתלוננת כבר בערך חודש וחצי על כאבי ברך עזים. בפעם הראשונה שהיא הלכה לאורתופד, הוא אמר שמדובר בציסטה ע"ש בייקר, ואכן האולטרסאונד והדופלר שהיא נשלחה לעשות איששו את הדיאגנוזה שלו. אבל אחרי מספר שבועות חלה החמרה במצבה, וכשנרשמה לאורתופד אחר בפעם השנייה, הוא קבע במיידי כי מדובר בקרע במניסקוס ואמר שיש צורך בניתוח. התוצאות של מיפוי העצמות צריכות להגיע עוד יומיים בערך, אבל במקרה ואכן מדובר בקרע, אמא שלי נורא לא רוצה לעבור את הניתוח, גם בגלל שמדובר בהרדמה מלאה וגם כי שמעה מאנשים שעברו את הניתוח שהוא השפיע על אורח החיים שלהם. השאלה שלי היא האם ניתן לנסות משהו לפני שעושים את הניתוח? פיזיוטרפייה למשל? בכלל נראה לי תמוה לשלוח בן אדם לניתוח לפני שנוסו אופציות יותר שמרניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע במניסקוס

הוספת תגובה

• ליאורה

ד``ר אליהו ליברטי
    31/07/2010

אם בסבירות גבוהה האבחנה של קרע במניסקוס נכונה, הטיפול היחיד הוא ניתוחי וטיפול שמרני יכול אפילו להגדיל את הנזק. ניתוחים ארטרוסקופיים בשל קרעים במניסקוס מביאים להטבה והעלמות הכאבים במרבית המנותחים. לאלה שממשיך לכאוב מדובר בשחיקת סחוס או נזקים אחרים שלא ניתן לתקן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו