עזרה בהבנת תוצאות מיפוי עצמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בהבנת תוצאות מיפוי עצמות
    ליאורה
    02/08/2010

שלום, קיבלתי היום את תוצאות מיפוי עצמות בעקבות כאב ברך שנמשך כחודשיים כבר. המיפוי נעשה כדי לגלות אם מדובר בקרע במניסקוס. אודה אם תעזרו לי בהבנת הממצאים:
    הודגם BLOOD POOL מוגבר במידה דיפוזית, כעדות לסינוביטיס. במיפוי המאוחר ובחתכי ה-SPECT קיימת קליטה מוגברת דיפוזית משני צדי המפרק, עם צמצום המרווח המפרקי וקליטה לרוחב המשטח, מעידה על שינויים אוסטאורטריטיים. קיימת קליטה מוגברת גם בפטלה ורטרופטלרית, מעידה על שינויים פטלופמורליים. אין במיפוי עדות לנזק מנסקיאלי חריף.

סיכום: ממצאי הבדיקה מדגימים סינוביטיס ושינויים אוסטאוארטריטיים בברך שמאל, ללא עדות לנזק מנסקיאלי טרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת תוצאות מיפוי עצמות

ד``ר סוזנה הורוביץ
    02/08/2010

המשמעות היא, שקיימים אצלך שינויים ניווניים בכל הברך, עם מרכיב דלקתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטיפול?

ליאורה
    02/08/2010

תודה על התשובה המהירה. תוכלי אולי גם להגיד לי כיצד ניתן לטפל בברך? אני שואלת בשביל אימא שלי (52). האם הטיפול במקרה הזה הוא תרופתי? או שיש צורך בניתוח?בחודשיים האחרונים, לפני שקיבלה את תוצאות המיפוי, הלכה לשני אורטופדיים וקיבלה פעמיים מרשם לארקוקסיה, מה שהקל על הכאב, אבל לאחר שנגמרו הכדורים הכאב חזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול

ד``ר סוזנה הורוביץ
    03/08/2010

הטיפול בדרך כלל הוא שמרני, והוא כולל תרופות ופיזיותרפיה.
    האם אמך אינה מסתדרת עם טיפול זה, יש צורך בבדיקתה הגופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו