כאבי ברכיים וקושי בהליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים וקושי בהליכה
    נועה
    11/08/2010

שלום,
    אני בת 46 ולפני כשנתיים שברתי את פיקה ברך שמאל. מזה מס' חודשים אני סובלת מכאבים חזקים שרק החמירו ונכון להיום אני נעזרת במקל הליכה וסובלת מחוסר שיווי משקל.
    להלן תוצאות ה-MRI עשיתי :
    הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול T1.T2,PD במישור סאגיטלי, אקסיאלי,וקורונלי.
    לא נצפה אות חריג במח העצם.
    תפליטים מתונים בבורסות ובחלל המפרק.
    רצועות קולטרליות,צולבות ומגנון המיישרים בגדר הנורמה.
    סחוס פטלו-פמורלי:מודגם שמור
    רטינקולום:מודגם שמור
    מניסקוסים:ללא הדגמת מאפייני קרע.
    שאלתי היא ולפי הבנתי תוצאות הבדיקה מראות שאין בעיה של רצועות או סחוס.
    אם כך מדוע אני סובלת מכאבים , צליעה וחוסר שיווי משקל. האם ייתכן שהשרירים נחלשו עד כדי כך שהרגל חלשה ולא מצליחה לשאת את משקל הגוף. ניסתי פיזיוטרפיה מס' פעמים והמצב רק החמיר.
    אני שוקלת להתחיל טיפול אפוס- נעליים מיוחדות עם סוליות ביו מכניות אשר מחזקות את השרירים ומחלקות את העומס על פני הרגל באופן שכך הברך לא תישא בכל המעמסה.
    מה דעתכם?
    תודה, נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים וקושי בהליכה

הוספת תגובה

• נועה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/08/2010

על פניו לא נראה שנעלי אפוס הם הפתרון, MRI אינו נותן את מלא האינפורמציה והוא לא תמיד מדוייק , חשוב שתבדקי ידנית על ידי מומחה ברכיים כדי לדעת מה בעייה למרות ה- MRI שלכאורה תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים וקושי בהליכה -המשך

נועה
    11/08/2010

תודה על התשובה המהירה,
    ל-MRI הופניתי ע"י האורטופד לאחר שבבדיקה ידנית ההשערה היתה שאולי ישנה בעית מיניסקוס
    וזאת לאחר שטיפול תרופתי אנטי דלקתי שלקחתי לא שיפר את המצב - זיהה שיש גם דלקת בברך.
    האם ישנה בדיקה נוספת חוך מ-MRI שעלי לעשות?
    ושאלה אחרונה- מדוע טיפול אפוס לא מתאים?. אם באמת אני סובלת גם מחולשה בשרירים אשר גורמים לכאבים ברגל ושבעקבות זה אני מאבדת את שיווי משקלי בזמן הליכה.. האם טיפול אפוס לא מגביל לפיזיוטרפיה שמטרתו לחזק את השרירים?

ושוב תודה, נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נועה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/08/2010

אמרתי ש MRI היא בדיקה לא מדוייקת לברך, לצערי אין להציע בדיקת הדמייה מדויקת יותר. בדיקה ידנית על ידי אורטרופד מומחה ברכיים יכולה לגלות הרבה ולעיתים גם דברים שאינם נראים ב MRI. מוזר לי שאשה בת 46 מגיעה למצב של הליכה עם מקל ולא מגלים כלום. נעלי אפוס מיועדים בראש וברשונה להקלת כאבים בצד החיצוני או הפנימי של הברך. כיוון שהבעיה אצלך היא כנראה בפיקה הם לא יעזרו. כמובן שאם הבעיה אחרת ייתכן וכן, דרך האינטרנטת לא אוכל לדעת יותר. בהצלחה. ד"ר ליברטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו