מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחיקת סחוס - כאב מתחזקאפרת31/08/2010
שלום,
אני בת 22 וסובלת מכאבי ברכיים רצופים כבר כ-6 שנים. אחרי נסיונות רבים לאבחן את זה, נאמר לי שלמרות גילי, כנראה מדובר בשחיקת סחוס.
לאחרונה עבדתי כמה חודשים בעבודה שהייתה כרוכה בשעות ארוכות של עמידה וגרמה לי לכאבים חזקים בברכיים. הפסקתי לעבוד, אבל מאז כאבי הברכיים שלי התחזקו. אני לא יודעת אם לייחס את זה לעמידה הממושכת, או לעובדה שבחודש האחרון, מאז שעזבתי את העבודה, עשיתי מעט מאוד פעילות גופנית.
האם לדעכם החולשה בברכיים קשורה לשעות העמידה הממושכות בעבודה (כלומר, החמרתי את שחיקת הסחוס), או לעובדה שעשיתי מעט מאוד פעילות גופנית בחודש האחרון, והשרירים נחלשו? (חשוב לציין שלפני כחצי שנה עשיתי פעילות גופנית די אינטנסיבית במשך כמה חודשים, וכאבי הברכיים כמעט נעלמו לחלוטין).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס - כאב מתחזק
ד``ר אליהו ליברטי31/08/2010בשל גילך הצעיר אני מאמין שמדובר בשחיקת סחוס הפיקה. תופעה שכיחה דווקא בצעירים וספורטאים. זו לא השחיקה שמוצאים בגיל המבוגר. עמידה מרובה אינה מגבירה שחיקה זו. עלייה וירידת מדריגות כפעילות חוזרת לאורך היום מחמירה את המצב. חשוב לעשות פעילות גופנית אך פעילות נכונה. לא מכון כושר, בעיקר לא תרגילי דחיקה ולא התעמלות מדרגה, לא אירובי, לא הליכות ולא ריצות ארוכות.... אז מה כן? קודם כל עלייך להבדק רצוי על ידי מומחה ברכיים שיאשר את האבחנה לעיל. אם אמנם כך אז הטיפול הוא בעיקרו פיסיוטרפי, שם תלמדי כל מיני תרגילים, די משעממים, אך חשובים ביותר. הם הפתרון לבעייתך. עלייך להמשיך ולבצעם יום יום במשך מספר שנים. הפעילות הספורטיבית המומלצת היא שחיית חתירה או גב. למי שלא בקטע, מומלצת התעמלות קבוצתית - עיצוב גוף ללא אירובי או פילטיס. זאת במקביל להמשך פיסיוטרפיה עצמית כל יום. במקרים קשים יותר להשתמש בברכיות בעת מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושאלה נוספת
אפרת01/09/2010תודה על התשובה המהירה.
איזו בדיקה צריך לעשות כדאי להכריע לגבי סוג השחיקה שיש לי?
האם להליכה מהירה של כשעה, שעה ורבע כמה פעמים בשבוע, אין ערך או אפילו עלולה להזיק?
אמרת עיצוב גוף - האם שיעורי מתיחות יכולים לעזור?
כדאי להוסיף שלפני 3 שנים היו לי גם דלקות חוזרות בברכיים, בנוזל שנוקז הייתה ספירה גבוהה של תאים לבנים (84,200). בחודש האחרון שוב הופיע נוזל באחת הברכיים, לקחתי אנטיביוטיקה ובינתיים זה נפתר. (את הדלקות ייחסו עד עכשיו למקרה קל של FMF שאולי יש לי). חלק מהשנים הייתה לי ספירה נמוכה של ברזל (45?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?