CMP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMP
    עדי
    01/09/2010

שלום,
    אני בת 19, לפני כשלוש שנים החלו כאבים בשתי הברכיים שהחלו בעת מאמץ(אימונים של קראטה פעמיים-שלוש בשבוע במשך 10 שנים).
    מאז הכאב החמיר לכל חלקי הברך ומופיעים בכל פוזיציה בין אם זה ישיבה,שכיבה,עמידה מעל לרבע שעה.
    כמובן שבעת מאמץ גופני,הליכות ממושכות או ניסיון לחזור לספורט,הכאבים מחמירים.
    לאחר בירור אצל אורתופדים ומומחה ברכיים אובחן לי CMP בשילוב עם נטייה טבעית של הברכיים לקריסה פנימית קלה.הומלץ להשתמש בתומכי סיליקון בעת אימונים,אך שוב ללא כל שיפור.
    יש לציין שצילומי הרנטגן תקינים,וטיפולי פיזיותרפיה במהלך 3 השנים,לא הועילו על אף ההתמדה.
    התחלתי טיפול במגה גלופלקס כניסיון טיפולי,עד כה לא עבר מספיק זמן בכדי לאמוד את ההצלחה.
    אשמח לשמוע על דרכים לחזור לכושר מבלי לפגוע בברכיים או דרכי טיפול אחרים בכדי לתת טיפול מיטבי.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMP

הוספת תגובה

• עדי

ד``ר אליהו ליברטי
    02/09/2010

המפתח להצלחה הוא לעשות את הדברים הנכונים ולהמנע מפעילות מזיקה. חלק מההמלצות לא נוחות לביצוע אחרות משעממות ואחרות מקוממות, אבל מה אפשר לעשות הברירה האחרת היא להשאר במצבך ולסבול כאבים. ובכן:
    1. במגה גלופלקס אני לא מאמין ולדעתי חבל על הכסף.
    2. העמידה השפופה בקרטה גורמת ללחץ חזק על פיקות הברך לכן לצערי ספורט זה אינו מתאים לך.
    3. תרגילי כריעת ברכיים עמוקה - סקואט, או מעבר מעמידה לישיבת כריעה, או במכון כושר תרגילי דחיקה שונים או הנפת משקולת - אינם בריאים לברכיים. מכשיר הקרוי סטפפר -מדריגה , הוא ממש אסון לברכיים כמו שלך.

מה כן -
    שחיית חתירה או גב בקביעות כפעמיים בשבוע.
    תרגול יומיומי של מה שלימדו אותך בפיסיוטרפיה.
    לא לבצע תרגילים הדורשים כפוף ברכיים יותר מ- 30 מעלות.
    לא לצפות לניסים - לוקח כחצי שנה פעילות נכונה עד שמרגישם הטבה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו