ממצאי בדיקת MRI ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי בדיקת MRI ברך
    אייל
    02/09/2010

נשלחתי לבצע בדיקת MRI ברך עקב כאבים עזים שהחלו כתוצאה מאימוני ריצה שהחלו חודש וחצי קודם לכן.
    סוג הכאב והבדיקה של האורטופד העלתה חשד ראשוני לקרע במיניסקוס.
    ממצאי הדיקה החריגים הם:
    1. "מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימלי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע".
    2. מודגמת בצקת לשדית במשטח הטיבאלי המידאלי. ממצא העשוי להתאים לקונטוזיה לשדית. דרוש המשך מעקב".
    כל שאר הממצאים תקינים.
    שאלתי היא מה פשר הממצאים החריגים, והאם אני יכול לחזור לרוץ (אני רוצה לכבוש את האוורסט...)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת MRI ברך

הוספת תגובה

• אייל

ד``ר אליהו ליברטי
    02/09/2010

אם להאמין לחלוטין לפרוש של ה- MRI אז אין בעייה שתכבוש את האוורסט, השאלה היא לא מה ה- MRI אומר אלא מה הברך שלך אומרת. לאן אני חותר? MRI אינה בדיקה מדוייקת לברך, היא נותנת כוונים אך לא יותר מזה. לשמוע את כל הסיפור שלך ולבדוק אותך ידנית בצורה יסודית תתן הרבה אינפורמציה ועל בסיס זה יש לקבוע החלטה מה הטיפול כשברקע תשובת ה- MRI היא עוד בדיקה שיכולה להיות נכונה ויכולה לטעות. אחוז הטעות באבחון קרעי מניסקוס רק לפי MRI הוא קרוב ל- 50%. מפתיע מאד, אבל נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו