כאב בברך ימין - שחיקת סחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך ימין - שחיקת סחוס
    יניב
    15/09/2010

שלום,
    מזה כ8 שנים יש לי כאב רקע קל, שבא והולך בברך ימין.
    הכאב איננו בלתי נסבל ומתפרץ בעיקר לאחר ביצוע פעילות גופנית ספורטיבית.
    בעבר אובחנתי כבעל שחיקת סחוס קלה וניתנה לי ברכיה עם טבעת סיליקון שאני חייב לציין שעוזרת לי מאד.
    לפני כחודש - מכה יבשה בברך כתוצאה ממשחק ספורט. ללא שבר / סדק אבל מאז הכאב העמום התפרץ ומציק יותר.
    ישנו כאב גם כשהמפרק לא בתזוזה, בשכיבה וגם בהליכה.
    בבדיקת אורטופד נאמר לי שלמעט שחיקת סחוס לדעתו הכל בסדר ושפיזוטרפיה יכולה לעזור.
    שאלותיי:
    1.מהי בדיוק הפגיעה ע"פ ממצאים אלה?
    2.מה יכול לעזור למעט פיזוטרפיה?
    3. האם יש סוגי ספורט מומלצים לחיזוק השרירים הסובבים את הברך? (אני נוהג לשחות, לעשות פעילות אירובית בחד"כ - קרוסטריינר, ולהחליק על רולרבליידס..)
    שחיה עם סנפירים למשל ללא תנועות ידיים מאמצת את הרגליים ויכולה להועיל לחיזוק שרירי הברך?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך ימין - שחיקת סחוס

הוספת תגובה

• יניב

ד``ר אליהו ליברטי
    15/09/2010

הפגיעה הידועה והישנה שלך היא שחיקת סחוס הפיקה, כנרה בדרגה קלה, על פי אבחנת האורטופד שבדק אותך לאחרונה, המכה לא הוסיפה נזק. לכן הטיפטל העקרי הוא פיסיוטרפי. שחיית חתירה או גב. אפשר עם /בלי סנפירים. החלקה על רולרבליידס רק תגביר כאבים. קרוסטריינר - הרע במיעוטו, אפשר במידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יניב
    17/09/2010

תודה על התשובה המהירה.
    איזה פעילויות גופניות יכולות לדעתך להיות תחליף ראוי לפיזוטרפיה?
    למשל - שחיה עם סנפירים תוך הפעלת הרגליים בלבד - טובה?
    מה דעתך על מגה גלופלקס?
    גמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו