מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ לאחר MRI לברךפלוני16/09/2010
בן 21 בריא בדר"כ.
נחבלתי בצבא וקרעתי את המניסקוס. נותחתי לפני כחצי שנה. כתוצאה מהניתוח התפתח לי DVT בשוק הרגל המנותחת (נדיר מאוד), לא נמצאה נטייה לקרישיות יתר.
ביצעתי MRI לברך. שבוצע בעקבות חשד לקרע שארייתי/חדש במיניסקוס מדיאלי (דיסקואיד). נותחתי לפני חצי שנה.
האורטופד ששלח אותי לביצוע MRI, אמר לי לאחר בדיקה גופנית, שהוא כמעט בטוח שיש לי קרע שארייתי/ חדש, והוא רוצה לשלוח אותי ל-MRI למרות שהוא אמר לי שלא בטוח שתוצאות ה- MRI לאחר ניתוח, ייתנו לו מידע.
בכל מקרה הוא אמר לי שהוא מעדיף לדחות את הארטרוסקופיה החוזרת, לכשנה לאחר הניתוח הקודם (דהיינו מרץ) בכדי לתת לגוף להתאושש.
זה הפענוח MRI:
מטרת הבדיקה בירור כאבים בברך לאחר מניסקטומיה מדיאלית חלקית.
לצערי אין בידינו בדיקה קודמת לצורך השוואה.
נוזל תוך מפרקי בנפח קטן. המניסקוס המדיאלי מעט מוקטן, במיוחד בקרן הקידמית שנראית מוסטת מעט קדימה. הקרן האחרוית מכילה מס' פסים של סיגנל מוגבר המגיעים למשטח המפרקי. קיים חשד שמדובר בשארית של קרע או בקרע חדש. אולם הדיוק האבחנתי לאחר ניתוח הוא קטן יחסית.
הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות שמורות ללא קרע.
יש לציין התחלה של אוסטיאופיטים קטנים במדור המדיאלי.
הסחוס הפטלו-פמורלי נראה שמור. אולם בקידמת הפיקה יש פס של סיגנל נמוך בתוך המדולה. הפס המהלך קורונלי עם מעט סיגנל מוגבר ב-T2 מסביב. האבחנה המבדלת של הממצא הוא שרידים של שבר אי-ספיקה או חבלת עצם ושבר לא מלא מחבלה ישירה. לא ניתן לשלול שמדובר גם בשרידים מ-AVN. אפשרות זו פחות סבירה.
לסיכום:
פסים של סיגנל מוגבר בקרן האחורית של המניסקוס, המדיאלי עם חשד לקרע.
פס חסר סיגנל בקדמת הפיקה החשוד לממצא לאחר חבלה.
--------------------------------------------------------------- לקבל אסבר לתוצאות ה-MRI ודרכי טיפול באבחנות שהובאו לעיל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון במשפט האחרון שלי
פלוני16/09/2010אשמח לקבל הסבר לתוצאות ה-MRI ודרכי טיפול באבחנות שהובאו לעיל.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוני
ד``ר אליהו ליברטי16/09/2010תוצאות ה- MRI הן כפי שרשום בסיכום: חשד לשבר סחוסי או שארית חבלה בסחוס הפיקה וחשד לקרע במניסקוס הפנימי. האבחנות אכן אינן בטוחות וההחלטה לנתח צריכה להיות על פי הממצאים בבדיקה ידנית ועל פי רמת הסבל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?