ברך ימין ציסטה מיניסקיאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברך ימין ציסטה מיניסקיאלית
    אור
    31/10/2010

שלום לכם
    גדלה לי ציסטה בברך ימין(לפני כשנה ) לטרלית לפטלה בחלק התחתון (לכיוון הפיבולה)
    ניסיתי וולטרן במשך זמן רב וחיזוק שרירים אך בעת ריצה היא מתנפחת וקשה לי לבצע כיפוף של הברך הכאבים בקדמת הברך מפריעים לכיפוף .
    אני מסוגל ליישר ולכופף את הברך אך בלחץ לפשיטה מלאה יש כאבים וכן גם בכיפוף .
    בדיקת א. ס. הממצאים העלו שבאספקט הלטרלי הודגמה ציסטה של מיניסקוס (ganglion?)
    האם הבעיה היא הציסטה עצמה או שייתכן ובעיה אחרת גורמת לה להתנפח ?
    אם כן אז מה יכולה להיות הבעיה?
    האם ניתוח להוצאתה יעזור? והאם אחרי שהוציאו יכול להיות שהיא תחזור?
    אני ספורטאי תחרותי ואני מודאג מיכולתי לחזור ולהתחרות לאחר ניתוח שכזה.

אשמח לכל עזרה שהיא
    תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ברך ימין ציסטה מיניסקיאלית - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    01/11/2010

האם אתה מסתדר ללא הניתוח ומוכן להמשיך במצבך כפי שהוא היום, כנראה שלא. האפשרות היחידה לעזור לך וא בניתוח ארטרוסקופי. לעיתים ניתן לטפל בציסטה במהלך הארטרוסקופיה עצמה ולעיתים יש צורך לבצע חתך חיצוני נפרד לכריתת הציסטה. ציסטה מניסקלית אמיתית תמיד מלווה בקרע, בדרך כלל אופקי, של המניסקוס בסמיכות לציסטה. סכויי החזרה די גבוהים 20-30 אחוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אור
    01/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו