מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מפק הברך עם וולגוסישראל12/11/2010
אני בן 65 סובל מכאבים בברכיים כתוצאה משינוים ניווניים קשים בשני הברכיים.
עם וולגוס(VALGUSׁ )בשני הברכיים. ישור R-10 L-10 כיפוף: R-85 L-105 .
אני מועמד לניתוח החלפת מפרק הברך עם ניסיון ליישור הוולגוס בתחילה ברגל ימין.
נאמר לי שניסיון תיקון הוולגוס יכול לפגוע בעצב השולט בכף הרגל.
שאלתי היא: עד כמה ניתן ליישר את הוולגוס ובמידה ותהיה פגיעהבעצב
מה תהיה המגבלה על תנועת כף הרגל,ואם ניתן לשקם ולשחזר את פעילות כף הרגל וע"י איזה אמצעים ובכמה זמן אם בכלל?
תודה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפק הברך עם וולגוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/11/2010בניתוח לתיקון ציר הרגל (לא ניתוח החלפת מפרק הברך). בניתוח כזה תיקון של סטייה לואלגוס גורם למתח בעצב הקרוי העצב הפרוניאלי והוא אחראי בעיקר עת תנועות הכיפוף הגבי, כיפוף לאחור, בכף הרגל (התנועה ההפוכה מזו שעושים כשנותנים גז במכונית). כלא ניתו לבצע תנועה כזו יש הפרעת הליכה נכרת ויש צורך להשתמש עם מכשיר קפיצי מיוחד העושה את התנועה עבורך. בתכנון נכון של הניתוח אפשר למזער סכנה זו. בניתוחי החלפת הברך עדיין קיימת סכנת הפגיעה בעצב אך היא לא גדולה. אפשר לקבל תיקון יפה בלי למתוח את העצב בצורה מוגזמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מפרק הברך עם וולגוס-שאלת המשך
ישראל13/11/2010תודה על התשובה
שאלות נוספות:
1. במידה ותהיה פגיעה בעצב הפרוניאלי האם זה מגביל בנהיגה ברכב?
2. האם החוסר שליטה בכף הרגל ושימוש במכשיר הקפיצי הוא לצמיתות?
3. האם קיימת אפשרות שכף הרגל תחזור לפעילות נורמלית ללא מכשירי עזר ע"י פעילות פזיוטרפית או מאליה ומה הזמן הנדרש לכך?
תודה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מפרק הברך עם וולגוס-שאלת המשך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/11/2010אתה מתעניין בכל הפרטים כאילו שחלילה העצב כבר נפגע לך. אפשרות של פגיעה בעצב קיימת אך היא אך היא נדירה מאד מאד.
בניתוחי החלפת ברך שאני עשיתי+ניתוחים בהם השתתפתי כמנתח שני+מעקב אחרי חולים שעברו ניתוח החלפת ברך - לא ראיתי אפילו מקרה אחד של פגיעה בעצב הפרוניאלי. האפשרות התאורטית קיימת וכתובה בספרות, כמעט כל סיבוך אפשרי תואר וקרה בעבר, אך ההסתברות מאד נמוכה. אני מתאר לעצמי שאתה עובר לפעמים את הכביש, נוהג, משתמש במעליות, אולי מעשן ועוד הרבה פעולות שגם בהן יש סיכון, אז בוא תכניס דברים לפרופורציה ושיהיה לך בהצלחה.
בכל אופן התשובות לשאלותיך הם: 1. כן, 2. כן, 3 לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?