מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקות של פיקת הברךמפוחדת23/12/2010
שלום.
אני בת 18 ועשרה חודשים, ללא היסטוריה של ניתוחים.
לפני כשנה וחצי החלו אצלי תת נקיעות/ פריקות של פיקת ברך שמאל במצב של עמידה ו/ שכיבה ללא סיפור של חבלה.
הייתי אצל כמה וכמה אורתופדים שלא בדקו וישר אמרו שזה סתם ואחד אף אמר שאני ממציאה כאבים.
נוסף על כך יש לי פלטפוס חמור וגמישות יתר במפרקים. אני נועלת מדרסים כבר כ11 שנים.
לפני כחודש הייתי אצל אורתופד שבדק את הברך במשך כ20 דקות ואמר שהמצב דיי חמור ואמר לי להתחיל לעבור שיקום פיזיותרפי ואם זה לא עוזר אז יש צורך אפילו בהתערבות כירורגית.ממצאית הבדיקה הם כדלקמן:
ברך שמאל: טווח כיפוף 140. יישור יתר 4 מעלות (טווח זהה בימין). מובליות יותר מידאלית ולאטרלית שתי הפיקות, יותר לאטרלית, עד תת נקיעה (זו תחושת הנקיעה) מלווה באפרינשן חיובי. לאטריזציה קלה T.T שתי הברכיים, פיקה אמצעית שמאל, מעט לאטרלית בימין. גמישות יתר אגודל.
צילום ברך שמאל: כולל קו רקיע- תקין. היצרות קלה פאצט לאטרלי פיקה ( קו רקיע).
אבחנה: DISLOCATION PATELLA CLOSED REPEAT
התחלתי שיקום פיזיותרפי ויש לי החמרה ניכרת בכאבים ומאז תחילת הפזיותרפיה פרקתי שוב את הברך פעמיים ביום שיש האחרון ואתמול. שתיהן במצבים שלא היו בעבר- במהלך תרגיל של פזיותרפיה (הפזיותרפיסטית נתנה לי תרגילים לבית) ובמצב של ישיבה.
השאלות שלי הן:
1.מה משמעות ממצאי הבדיקה (ברגע שהרופא הזכיר אפשרות ניתוחית קצת נבהלתי ושכחתי לשאול)?
2. האם תיתכן החמרה בעקבות טיפוליים פזיותרפיים?
3. האם יש אופציה אחרת מלבד אפשרות כירוגית?
מצטערת על אורך ההודעה אך אני ממש חוששת וסובלת
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקות של פיקת הברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/12/2010גמישות יתר שלך הם הרקע העיקרי התורם לתת פריקות או פריקות ממש. עלייך קודם לנצל באופן מלא את הטיפול הפיסיוטרפי ולהתמיד בתרגול שנים רבות. רק אם אופציה זו תכשל ותמשיכי לפרוק את הפיקה גם אחרי שפתחת שרירים חזקים, רק אז יש מקום לשקול טיפול ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
מפוחדת24/12/2010אם בעקבות תרגילי הפיזיותרפיה הכאבים מחמירים עד לרמה שמשפיעה על התפקוד היומיומי, מה ניתן לעשות?
אני גם הולכת עם ברכית בעלת טבעת סיליקון אבל היא רק מחריפה את הכאב.....
מה אפשר לעשות בשביל להתמודד עם הכאבים, זה כבר נהיהמצב כרוני....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/12/2010הפיסיוטרפיה צריכה להתבסס על חיזוק כמעט סטטי של השרירים. כלאמר בכל התרגילים אסור לברך להתכופף יותר מ- 20-30 מעלות. טוב לתרגל 5 דקות שלוש פעמים ביום מאשר 15-20 דקות רצוף. כל ספורט אירובי, רקודים, צעידות ספורטיביות לא מומלצות. ככלל הבעיה באמת נודניקית ויש צורך בהרבה עבודה סזיפית עד שרואים תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?