כאב בברך- סיבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך- סיבות
    גל
    31/12/2010

שלום,
    אני בת 23, סובלת מכאב בצד מדיאלי של הברך מזה שנתיים כאשר אני הולכת מעבר ל40 דקות וכאשר הברך מכופפת הרבה זמן כואב לי ליישר אותה (כאב שעובר אחרי מספר דקות). לא עשיתי אף בדיקת דימות, אבל מה שכן, אין לי ולגוס שאני עומדת אבל בהליכה כן יש לי נטייה לולגוס קל ב2 הרגליים בעיקר בשמאל הכואבת. כמו כן, יש לי גמישות יתר- מדדנו זווית של 145 מעלות דורסי פלקשן ב MP1 בכף הרגל.
    בנוסף לזה גם גם כואב לי במפרק הירך בכיפוף וקומפרשן (לא בהליכה אלא בבדיקות שמשלבות גם תנועות פסיביות ואקססוריות במפרק), ונקודה ספציפית בגב בצד שמאל בסביבות חוליית L1 שנתפסת לי פעם בכמה חודשים (בעיקר אחרי שאני ממלצרת הרבה).
    האם הזווית הגדולה קשורה ומשפיעה על הולגוס? האם יכול להיות קשור להפרש באורך רגליים?
    דרך אגב, אני סטודנטית שנה שלישית לפיזיותרפיה.
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך- סיבות

הוספת תגובה

• כאב בברך- סיבות - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    31/12/2010

נתחיל מהסוף, אורך רגליים קל למדידה, מודדים מה-ASIS עד לפטישון הפנימי בקרסול
    הבדלים עד 1.5 ואפילו 2 ס"מ לא דורשים תיקון בנעל ואינם מפריעים בדרך כלל. נטייה לואלגוס בברכיים מעמיסה דווקא את המדור הלטרלי, אך אני רואה חולים רבים עם ואלגוס ניכר שכן כואב להם בצד מדיאלי. גמישות יתר בוודאי לא מועילה למפרקים ובפרט לא למפרק הברך ובעיקר למדור הפלופמורלי שלו, אך זה נתון שלא ניתן לשינוי למעט שימור כוח שרירים וטונוס טוב גם בקואד וגם בהמסטרינגס. דבר המוריד קצת חופש לא רצוי בפעולת המפרק. חלק מהכאבים שאת מתארת מתאימים לכאב פטלופמורלי שהרבה פעמים הולך עם גמישות יתר. האם יש לך כאבים בביצוע מבחני טחינה של הפיקה griding.

בדיקות הדמייה לא באות בשלב ראשון. ככל שתצברי נסיון במקצוע הקשה שבחרת תביני שאנמנזה טובה עם שאלות מכוונות ובדיקה פיסיקלית יסודית מובילים כמעט תמיד לאבחנה. צילומי רנטגן רגילם הכוללים AP בעמידה זו פעולה משלימה והכרחית. לא תמיד צריך הדמיות מורכבות יותר. כשבאים אלי חולים עם MRI של הברכיים, אני תמיד מקפיד להסתכל עליו רק בסוף. אחרי האנמנזה והבדיקה שלי, אני אומר להם מה אני חושב ורק אחר כך מסתכל ב- MRI. אינני מוריד מחשיבות צילומים והדמייה הם נחוצים וחשובים לשלול פתולוגיות גדולות ולפתוח את המחשבה לכוונים נוספים. כמובן שיש דברים שרק צילומים, הדמייה , מיפוי וכו' יגלו אך הם כאמור לא ראשונים בסדר ההגעה לאבחנה. המשך לימודים פוריים. בהצלחה. ד"ר ליברטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו