שחיקת סחוס בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקת סחוס בברך
    אסנת
    22/02/2011

אני אשה בת 51, בריאה באופן כללי. בגיל 12 עברתי ניתוח מניסקוס בברך שמאל, הוציאו לי את שני המניסקוסים בתוך חצי שנה (עקב פגיעת ספורט). מזה שנתיים אני סובלת מכאבים בברך שמאל וגם בברך ימין. הצילומים שנעשו לי מעידים על שחיקת סחוס קשה, שלהערכת שני רופאים אורטופדים מומחים יכולה להיפתר רק באמצעות ניתוח להחלפת מפרק ברך. אבל כל אחד מהם דיבר על כך שרצוי לדחות את הניתוח בעוד 10 שנים. הסבל שלי רב, ולא ברור לי מדוע לדחות ניתוח לגיל מבוגר יותר בו יש יותר סיכוי שמצבי הבריאותי יהיה פחות טוב. אני מתקשה ללכת, לעלות ולרדת מדרגות זה סבל אמיתי,
    האם יש למי מהרופאים הצעה עבורי? האם יש משהו לפני ניתוח החלפת מפרק שניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס בברך

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    22/02/2011

דחי את הניתוח כל זמן שאיכות החיים שלך סבירה. הסיבה היא שהפרק החדש יחזיק כ- 15 שנה ואז תצטרכי ניתוח נוסף שיחזיק עוד פחות זמן, כיוון שאנו מתכננים לך חיים ארוכים עדיף לבצע את הניתוח הראשון מאוחר ככל האפשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו