החלפת מפרק ברך בהתאמה אישית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מפרק ברך בהתאמה אישית
    רוני
    11/04/2011

שמעתי שבחים רבים מחברה שלי שעברה ניתוח החלפת ברך בשיטת התאמה אישית על ידי MRI ומחשב. כעת לצערי גם אני צריכה לעבור ניתוח להחלפת ברך, רציתי לשאול על פרטים נוספים לגבי הפרוצדורה הזו והאם מתאימה לכולם וכן איפה מבוצעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ברך בהתאמה אישית - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/04/2011

השיטה מתאימה לכולם, היא לא מבוצעת בבתי החולים הציבוריים אלא בפרטיים בלבד. כל אורטופד ברכיים המבצע ניתוחי החלפת ברכיים בשיטה הרגילה מסוגל לבצע את הניתוח כי מהלך הניתוח עצמו כמעט ולא משתנה. האמת שלמנתח אפילו יותר קל בשיטה זו כי התותב המתאים בגודל הנכון כבר מוכן מראש וכל זוויות חיתוכי ההכנה בעצם ידועים מראש. לחולה זה הרבה יותר יקר כי הוא צריך לעבור בדיקת MRI לפעמים יותר מאחת, בשלב השני יש מכונה הבונה דגם פלסטי הזהה לברך של החולה, שלבים אלה מייקרים את הניתוח. כללית התוצאות הסופיות די דומות לניתוח הרגיל. כל אחד ממנתחי הברכיים המנוסים כבר רכש מימנות גבוהה ומשיג דיוק רב בשיטה הרגילה. אני מניח שעם הזמן הניתוח בהתאמה אישית יהפוך לסטנדרט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו