ניתוח אורתוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אורתוסקופיה
    חנן
    13/04/2011

שלום רב,
    האם ניתן לדעת בוודאות ובמהירות ע"י בדיקה פיזית כי האבחנה של הכאבים שלי בצד הימני של הברך הינה קרע במיניסקוס ועלי לעבור ניתוח אורתוסקופיה? לא נשלחתי לבדיקת MRI או בדיקה אחרת והרופא היה נחוש בדעתו!
    התופעות שחוויתי: בתחילה, כאשר שיחקתי כדורסל היו לי כאבים קלים מאחורי הברך. לאחר מכן התחזקו הכאבים עד כדי שלא יכלתי לרוץ באופן רגיל ובטח שלא לקפוץ.
    כשהכאבים היו בשיאם (כמובן הפסקתי לשחק) היה לי קושי לעלות מדרגות והכאב היה כמו דקירות, הרגל הפגועה למעשה לא יכלה לשאת את המעמסה של הגוף!
    הכאב נמצא מימין לברך ימין, ממש בקצה בנקודה שבה מכופפים את הברך.

אני מאוד רוצה לחזור לשחק כדורסל וגם כמובן שלא יהיו לי כאבים באופן כללי בהליכה, בעליית מדרגות, בהתכופפיות וכו' (בכל המקרים האלו כאב לי עד שנחתי מפעילות ספורטיבית כחודשיים והכל חזר מיד ברגע שרצתי שוב לפני כמה ימים!).

קבעתי תור לסוף שבוע הבא לניתוח האורתוסקופיה, האם עלי לחכות? לבקש MRI?
    כל מידע נוסף/עצה שאקבל יתקבל בברכה גדולה.
    בתודה מראש, חנן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אורתוסקופיה

הוספת תגובה

• ניתוח אורתוסקופיה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/04/2011

הוכח סטטיסיטית כי בדיקה ידנית על ידי רופא ברכיים מנוסה מאבחנת בדרגת דיוק גדולה יותר מ- MRI קרעים במניסקוס. גם אני לא נוהג לשלוח באופן רוטיני לבדיקת MRI לפני הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אורתוסקופיה

חנן
    17/04/2011

שלום רב,
    בראש ובראשונה תודה על תשובתך הקודמת.
    כמה שאלות נוספות לעניין ההחלמה לאחר הניתוח:
    כמה ימים מומלץ לנוח ולא ללכת לעבודה לאחר הניתוח? מותר לדרוך על הרגל?
    להיעזר בקביים? להשאיר את הרגל ישרה ככל האפשר?

מה עלי לבצע על פי המלצתך כדי להחלים בצורה הכי טובה (לא בהכרח הכי מהירה)
    באופן כללי ובייחוד כדי שאוכל לחזור לשחק כדורסל: פיזיותרפיה? רצוי משהו ספציפי?
    אשקול אפילו ללכת באופן פרטי אם זה יותר אפקטיבי, משחות מסויימות עוזרות?

בתודה מראש, חנן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אורתוסקופיה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    17/04/2011

שלום חנן, אלה בדיוק התשובות שאתה צריך לשמוע מהמנתח שלך. תלוי מה יש לך ומה הוא מתכנן לעשות ומתי המנותחים הספציפיים שלו חוזרים לפעילות. באופן כללי אפשר לחזור לעבודה משרדית כבר לאחר כשבוע, לעבודה פיסית אחרי כ- 3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו