קריעת רצועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריעת רצועות
    עדי
    27/04/2011

שלום,

בת 27. בגיל 13 עקב נפילה על הברך הפיקה זזה ממקומה כלפי מעלה וקרעה את הרצועות הקידמיות. עברתי ניתוח אשר במהלכו הוחזרה הפיקה למקומה. בצילומים היום נראה "עצם" חופשי (כנראה חלק מהפיקה) וכן הרצועות עדין קרועות. כיום המצב הוא שאיני יכולה לבצע תנועות מהירות כגון ריצה וקפיצה. הפיקה לעיתים קרובות "בורחת" ממקומה- דבר שגורם לי ליפול לא מעט...רופא פרטי קבע לי 20% נכות .ברור לי שעם השנים המצב יחמיר.האם ניתוח להחלפת/ שיחזור הרצועות יכול לשפר את מצבי? האם כדאי לעבור ניתוח שוב? חשוב לציין שההחלמה והשיקום מהניתוח הראשון לא היו קלים וחזרתי לפעילות רק אחרי חצי שנה... (היה לי גבס 3 חודשים ולאחר מכן עברתי המון טיפולי פיזיוטרפיה ע"מ להגיע לכיפןף מלא של הרגל) והכי חשוב- האם הניתוח יכול לגרום לנזק יותר ממה שיש כיום?

בתודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריעת רצועות

הוספת תגובה

• קריעת רצועות - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/04/2011

קיים ניתוח, שאני מבצעת, שיכול לשחזר את רצועה של הפיקה, כדי שהיא לא תפרוק כל פעם ממקומה. לאחר הניתוח אפשר לדרוך מלא על הרגל ואין צורך בגבס, אלא חוזרים להפעלה הדרגתית של הברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו