אבחנה לכאבי ברך..ושאלה לגבי MRI..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה לכאבי ברך..ושאלה לגבי MRI..
    יניר
    20/06/2011

שלום,
    לפני שלושה חודשים עשיתי תנועה לא טובה עם הברך בכדורגל (סיבוב או יישור יתר) , ומאז יש לי קושי בתנועות חדות כמו ריצה קפיצה וכמובן כדורגל.

אבחנה של אורטופד אחד בהתאם לבדיקה גופנית , מיפוי עצמות ורנטגן הוא שזוהי רק חבלה וצריך לעשות פיזיותרפיה.

הלכתי לאורטופד אחר , מומחה ברך גם הוא , והוא בכלל טוען בתוקף שיש לי קרע ברצועה הצולבת הקדמית והוא ממליץ על ניתוח , והוא טוען שרק לפי הבדיקה הגופנית שהוא ביצע הוא יכול לדעת בוודאות שזה אכן קרע (השתמש במושג "מגירה 2") וממילא MRI לטענתו לא מאבחן קרעים ב30% מהמקרים , רציתי לדעת האם הוא דובר אמת ?מה אחוז ההצלחה של MRI בזיהוי ? (נראה לי קצת חשוד שרופא אחד טוען שאין שום דבר והשני מאבחן פציעה יחסית חמורה , למרות שבאופן יחסי אני מרגיש שיפור ככל שאני עושה יותר פיזיותרפיה , ואני לא ממש ממהר לעשות את הניתוח , למרות שנושא הכדורגל חשוב לי מאוד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחנה לכאבי ברך..ושאלה לגבי MRI.. - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    20/06/2011

בדיקה גופנית היא בדיקה חשובה ביותר לאבחון של קרע ברצועה צולבת קדמית.
    MRI מדייק בכ- 85% מהמקרים.
    אין חובה לבצע שחזור ברצועה צולבת קדמית, אך לדעתי, אם הרצועה אכן קרועה, בלי ניתוח שחזור לא תוכל לשוב לשחק כדורגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו