בעיה בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בברך
    אילנה
    28/06/2011

שלום רב

מזה כחודשיים וחצי אני סובלת מכאב בברך שמאל.
    הכאב היה במשך כשנה לפני כן כאשר הייתי עושה הליכות ארוכות אבל מתונות. (כאב חלש מאוד בסוף ההליכה עם צליעה קטנה)
    לפני כחודשיים וחצי פתאום התחיל כאבים חזקים בברך שמאל.
    קיבלתי זריקת סטירואידים קצת מתחת לברך כי האורתופד טכן שיש לי שם כאב שמקורו בדלקת . מיד לאחר הזריקה הרגל כולה התנפחה לי מאוד ובמשך כיומיים הכאבים היו עזים.
    הנפיחות והכאב ירדו עם הזמן.

אך מאז בכל התאמצות שלי עם הרגליים , הליכה של 5-1- דקות/ עמידה ממושכת - הרגל מתפנחת לי (כולה) ואיני יכולה כמעט לעמוד על הרגל.

בשבועיים האחרונות המצב אף החמיר - יש לי תחושות של עקצוץ ושריפה בכל הרגל - מכף הרגל ועד למעלה. וגם הכאבים הם בזמן מנוחה ואפילו השינה. כאשר הכאבים חזרים יותר.
    לעיתים קרובות אני מרגישה את הכאב לאורך כל הרגל בצד השמאלי של רגל שמאל.
    ולאחרונה גם רגל שנייה התחילה לכאב וכנ"ל גם תחושת שריפה ועקצוץ.

שתיתי כ35 יום אתופן - ולא עזר בכלל.
    אני עכשו שותה מזה 6 ימים ארקוקסיה 90 מיליגרם - וגם זה לא נראה שעוזר לי.

תשובת בדיקת מיפוי עצמות -
    " הדגשה קלה בקליטת החומר בפמור דיסטאלי של שתי הברכיים.
    המשמעות הקלינית אינה ברורה. יתכן שינויים דלקתיים ארטיסטים, סקוליוזיס קלה"

לאחרונה קיבלתי תרופה בשם ליריקה 75 מ"ג (מאורתופד)
    קיבלתי גם הפנייה לבדיקת CT מנירולוג כדי לשלול בעיה בגב התחתון.
    (תשובת בדיקת EMG מראה שיש בעיה בהולכה העצבית לאורך הרגל- מהגב התחתון)

2 שאלות :
    1. הופניתי לבדיקת CT . האם בדיקת CT מספיקה כדי לבחון את מקור הבעיה או כדאי לעשות בדיקה אחרת כגון MRI שיכולה להצביע אולי על הבעיה. ?? (אני אם ל- 5 ויש לי הרבה עבודה בבית ואין לי את האפשרות לשכה כל היום )
    (בשנתיים האחרונות עשיתי לפחות 2 בדיקות CT , האם הבדיקה עצמה לא מסוכת מידי ועליי לבקש אכם כך בדיקב אחרת פחות מסוכנת מבחינת הקרינה)

2. הנירולוג (וגם אולי האורתופד) אומרים לי שבעיית הנפיחות של הרגל כאשר אני מתאמצת ובעיית העקצוץ והנרמול והשריפה ברגליים היא לא כתוצאה מדלקת בברך.
    ולכם הפנו אותי לכירורוג של כלי דם לבדיקת הבעיה. (אולי מורידים)

אם אתם מוצאים לנכון להפנות אותי לכל כיוון אפשרי שנראה לכם. למרות שאני נמצאת כרגע באמצע "מסע של בדיקות:". מצד אחד האורתופד הצביע בהתחלה על דלקת של הברך בחלק התחתון שלה אבל מצד שני כתוצאה מהשינויים לאחרונה במצב הרגליים - עקצוץ, והרגשת שריפה" הם מפנים אותי לכיוונים אחרים לגמרי - אולי הגב התחתון אולי בעיה בוורידים.
    נ.ב. - אני אישית שוללת שכאילו הבעיה היא בגב התחתון מכיוון שאין לי כלל כאב בגב התחתון ואף פעם לא היה לי בעיה בגב התחתון.
    לגבי בעיה בוורידים - אינני שוללת לגמרי - מכיוון שאני עומדת הרבה על הרגליים בעבודות הבית במשך היום . וגם מכיוןן שב5 שנים האחרונות עליתי במשקל .
    ..
    תודה וסליחה על השאלה הארוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בברך

הוספת תגובה

• בעיה בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    01/07/2011

1. בשלב זה CT בהחלט מספיק.
    2. אם יאשרו לך MRI זה עדיף כי אין בו קרינה. תלוי גם מה מחפשים. CT מדגים עצמות טוב יותר מ- MRI
    3. כאבים ברגל לאורכה (לפי מפות מוכרות לאורטופדים) הם ממקור הגב גם אם הגב לא כואב. נפיחות ברגליים ותחושת שריה או עקצוץ סימטרי בשתי הרגליים אינה בעיה אורטופדי. לכי לרופאים אליהם את נשלחת להשלמת הבירור ואל תנסי לאבחן את עצמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו