מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציוד לבתי חוליםשמי01/05/2012
אם אין לידי יד שרה קרוב לבית, אני יכול להחזיר לבית חולים גם? מדובר בכיסאגלגלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציוד לבתי חולים - תגובה
נועה וכטל ספקטור01/05/2012שמי שלום
ציוד שנלקח מיד שרה ניתן להחזיר לכל סניף של יד שרה
גם לסניפים שיש בתוך בתי חולים
אבל רק ליד שרה.. לא לעמותות אחרות ולא סתם לבית חולים
ליד שרה כ100 סניפים מקריית שמונה ועד אילת, מקווה שאחד יהיה נגיש עבורך
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא גלגליםמלי19/04/2012
כסאות הגלגלים ששוכבים ביד שרה, האם הם סטרילים? הם לא עוברים מחולה לחולה?
אין סכנת הידבקות במחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסא גלגלים - תגובה
אבישי בר-טל20/04/2012שלום מלי
כל כסאות הגלגלים ופריטי הציוד שמנופקים מהמחסן המרכזי לסניפי יד שרה, עובר תהליך של חיטוי, כך שאין סכנת הידבקות במחלות. במקביל אנו מבצעים תהליכי חיטוי לציוד ברוב הסניפים שלנו. אני בהחלט יכול לומר שהסבירות להידבקות במחלות היא נמוכה מאד, ואנו עושים מאמצים גדולים כדי שבעתיד נוכל להתחייב לכך ב- 100%.
בברכה
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- KNEE BRACE-למסירה לברכייםתמר פריאנטה11/04/2012
ברשותי שני מתקנים לתמיכת ברכיים.אחד של חברת LENOX HILL והשני של חברת OTTOBOCK .מוכנה למסור למי שצריך מכשור כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר KNEE BRACE-למסירה לברכיים - תגובה
אבישי בר-טל11/04/2012שלום תמר
חג שמח
ניתן לתרום את המכשירים הללו באחד מסניפי יד שרה הקרוב לביתך, כך שאנשים רבים הזקוקים למכשיר יוכלו ליהנות ממנו.
יום טוב
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק ציוד רפואיטוני08/04/2012
הבנת שחוקקו את החוק הז עכשיו.. מה זה אומר על ציוד רפואי ממוחזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק ציוד רפואי - תגובה
נועה וכטל ספקטור08/04/2012טוני שלום
לא ברור לי לגמרי לאיזה חוק התכוונת, מעיון באינטרנט אני מבינה שקיים חוק כזה אבל הוא עוד לא עבר קריאה שלישית.
למה התכוונת בדיוק לציוד רפואי ממוחזר? הפורום שלנו מייעץ לגבי אביזרי עזר וטכנולוגיה מסייעת. כך שלא ברור לי האם שאלתך יכולה להענות בפורום שלנו.
בכל מקרה טיוטת החוק מפורסמת באתר הכנסת וניתן להתרשם ממנה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- inrliora30/03/2012
אני תושבת הצפון, ובעקבות בעייה שגרמה לאשפוז עלי להיות מטופלת בקומדין בחודשים הבאים, ולבדוק את רמת ה INR. האם ניתן לשאול, או לשכור, מכשיר בדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר inr - תגובה
אבישי בר-טל01/04/2012שלום ליאורה
למיטב הבנתי את זקוקה למכשיר pt להדיקת קרישות הדם. מכשיר כזה קיים ביד שרה, אם כי הוא לא נמצא בסניפים. יש לפנות למוקד השרות ביד שרה (בניתוב השיחות יש ללחוץ על 0), ולשאול אותם האם מכשיר pt נמצא כרגע במלאי, ולהזמין אותו לאחד מסניפי יד שרה הקרובים למקום מגורייך.
יום טוב
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנופר28/03/2012
יש לנו בבית קביים מתאונה שעברה אחותי
האם ניתן לגשת ולתרום אותם לאחד המקומות שמשכיר ציוד רפואי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אבישי בר-טל29/03/2012שלום נופר
בהחלט ניתן לתרום את הקביים שברשותכם. ניתן לגשת לאחד מסניפי יד שרה הקרוב למקום מגוריכם, ושם לבצע את התרומה.
יום טוב וחג שמח
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלת כיסא גלגליםהגר20/03/2012
בעלי עבר תאונת דרכים לפני חצי שנה, האלנו עבורו כיסא גלגלים אבל מצבו בנתיים לא משתפר. לא נעים לנו להחזיק כבא גלגלים אצלנו בהשאלה זמן כה רב. אפשר לקנות אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלת כיסא גלגלים - תגובה
נועה וכטל ספקטור20/03/2012שלום רחלה
ראשית מאחלת בריאות שלמה
שנית יש לכם מספר אפשרויות
להמשיך להשאיל את הכסא תמורת הוראת קבע חודשית, לקנות כסא בחנות באופן עצמאי , יש מגוון חנויות שמוכרות כיסאות גלגלים או לרכוש כסא דרך משרד הבריאות שמשתתפים בעלות הרכישה. המידע על התהליך נמצא באתר של משרד הבריאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביים כיסא גלגלים הליכונים - תגובה
נועה וכטל ספקטור10/03/2014לויאור שלום
כסא גלגלים וקביים אתה יכול לקת בהשאלה מכל סניף יד שרה
ההשאלה תמורת פקדון
אתה מוזמן לצור קשא עם סניף ההשאלה שקרוב אליך
את מספרי הטלפון של הסניפים ניתן למצוא באתר של יד שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלת ציוד עבור נכההגר12/03/2012
קרוב משפחתי נכה וזקוק לעזרים רבים כמו כסא גלגלים ומתקן לאמבטיה ועוד כמה דברים
האם ניתן להשאיל עבורו את כל הציוד ביד שרה או שהם נותנים רק משהו אחד לבחירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלת ציוד עבור נכה - תגובה
נועה וכטל ספקטור12/03/2012רעות שלום
ניתן להשאיל כל מה שצריכים ושקיים בממאגר האביזרים של יד שרה.
חשוב לדעת שלאנשים עם נכות קבועה יש זכאות לרכישת אביזרי עזר וניידות בהשתתפות כספית גדולה של משרד הבריאות (הם מממנים 75%). וזהו פתרון שכדאי לנקוט בו היות וההשאלה מיד שרה מוגבלת בזמן
היות ומדובר באדם עם מגבלות בכתה תחומים תפקודיים אני מאד ממליצה להתייעץ עם המרפאה בעיסוק במרכז התצוגה שקרוב אליכם
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיר כיסא גלגלים חשמלי נטעןשלום01/03/2012
היי
תוכלו להעריך מה המחיר המלא של כיסא כזה הנשלט בעזרת יד אחת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיר כיסא גלגלים חשמלי נטען - תגובה
נועה וכטל ספקטור01/03/2012שלום רב
הכוונה לכסא גלגלים ממונע קרוב לוודאי
כיסאות גלגלים הם כמו מכוניות, יש טווח רחב מאד ולכן לא אוכל לספק הערכה כזאת
בנוסף במיוחד בכסא ממונע יש צורך בהתאמה ללקוח, התאמה זאת מבצעת מרפאה בעיסוק/פיזיוטרפיסטית שעברה קורס התאמת אביזרי ניידות, יש להן מפרט מיוחד שהן ממלאות.
עוד נקודה בעניין העלות היא לבדוק האם לאדם מגיעה השתתפות בעלות מגורם חיצוני, משרד הבריאות למשל.
לסיום, חשוב להעריך האם האדם מסוגל להשתמש במתגים/ג'ויסטיק של הכיסא, לאנשים מבוגרים או לאנשים עם ליקויים קוגנטיביים שונים יכול להיות קושי ללמוד את השימוש בכיסא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרומותבני20/02/2012
אתם יודעים אם מרכזים כמו יד שרה מקבלים תרומות גם של מיטות אורטופדיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרומות - תגובה
נועה וכטל ספקטור21/02/2012יד שרה מקבלת בברכה תרומות של ציוד רפואי/שיקומי
האם הכוונה למיטת בית חולים או למיטה רגילה?
לגבי ריהוט ביתי אני ממליצה לצור קשר עם ארגונים שמטפלים בתרומות כלליות כמו כוח לתת - מאיר פנים.
באם מדובר במיטה מסוג מיטות בית חולים - אנא צור קשר עם בית יד שרה בירושלים או עם כל סניף של מרכז תצוגה/השאלה והם יכוונו את התהליך, או שלח לי פרטיך במייל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד שרה באריאל?עמוס12/02/2012
שלום
יש סניף של יד שרה באריאל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המלצה על מזרון?גלדיס29/01/2012
יש לי פיברומיאלגיה, אני בת 67, יש איזושהי המלצה על על מזרון אורטופדי מיוחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על מזרון? - תגובה
נועה וכטל ספקטור30/01/2012גלדיס שלום
ההמלצה היא באופן כללי להשתמש במזרן שיפזר לחץ ויספק תחושת.נוחות. החומרים הנפוצים היום הם טמפור או לטקס. כדאי כמובן לנסות ולשכב זמן מה על המזרן. אני מבינה מהפרסומים שיש חברות שמאפשרות פרק ניסיון ובוודאי ניתן לנסות בחנות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לנסות בבית
אודי30/01/2012מצטרף להמלצה ללטקס, ועוד משהו לגבי ניסיון -
לאירופלקס יש אפשרות לנסות את המזרון בבית במשך חודשיים, בלי התחייבות.
ממש כדאי, מזרן זה ממש חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקרן19/01/2012
היכן אפר להשאיל משאבה חשמלית לחלב אם?
יודעים אולי עלויות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
נועה וכטל ספקטור20/01/2012שלום רב ומזל טוב
ניתן להשאיל משאבה בכל סניף השאלה של יד שרה. כדאי לצור קשר בטלפון ולברר זמינות המשאבה. רוכשים ערכה אישית.ומשאילים תמורת.פקדון את.המשאבה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית חשמליתדנה12/01/2012
איפה אפשר להשיג כזו? אני גרה בחולון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית חשמלית - תגובה
נועה וכטל ספקטור12/01/2012הי דנה
לא ברור לי לגמרי למה בדיוק את מתכוונת? לכרית עם חימום?
בכדי לתת יעוץ מתאים אנא כתבי לאיזו מטרה את זקוקה לכרית
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טיפשית אולימיכל05/01/2012
למה שמים כדורי טניס בהליכון? סבתא שלי הייתה הולכת עם זה שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טיפשית אולי - תגובה
נועה וכטל ספקטור05/01/2012שלום מיכל
השאלה ממש לא טיפשית! גם אנו המרפאות בעיסוק דנות בצורך ובשימוש בכדורי הטניס.
הנטייה היא להשתמש בהם בכדי למנוע שחיקה של הגומיות וגם לעיתים אנשים מרגישים שהכדורים מסייעים להם בשליטה בהליכון בגלל שיש יותר חיכוך.
בעיקרון לדעתי אין בהם נזק אבל אם מקפידים על גומיות תקינות להליכון אין בהם צורך ממשי, אני נתקלת הרבה פעמים במצב שהכדור שחוק לגמרי ורק מולבש על רגל ההליכון כ"קישוט" ואז בטח שאין בהם צורך.
בריאות שלמה לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)