נזלת כרונית לבן שנה

מנהל הפורום

ד"ר עמית וולפוביץ
ד"ר עמית וולפוביץ
053-4877820
לקביעת תור אצל ד"ר עמית וולפוביץ
053-4877820 ללא פרסום בפורום
 
  • נזלת כרונית לבן שנה
    יותם
    08/12/2018

    שלום רב,

    בני בן השנה וחודשיים סובל מנזלת כרונית מינקות. מדובר בתינוק גדול מאז ומתמיד (כיום כ- 13 ק"ג ו- 78 ס"מ, בריא לחלוטין ללא בעיות אנדוקריניות) מאז יומו הראשון סבל מקשיים ביניקה עקב אף סתום, ובהמשך מנחירות, נזלת בלתי פוסקת (שקופה/צהוקב/ירוקה לסירוגין) וכיום מקנחים לו את האף לאורך כל היום והוא נושם מהפה בלבד.

    בלילה אנו והוא סובלים ממספר רב של התעוררויות (גם מהיום הראשון) ואנו מייחסים זאת לקשיים שלו לנשום מהאף, לחנק שבא תמיד בעקבות הניסיון האינסטנקטיבי שלו לנשום מהאף, לשיעולים מלאי הליחה שלו ולהפסקות נשימה.

    אנו אובדי עצות-
    ניסינו אדים קרים, טיפות אקליפטוס, מריחת שמנים על החזה, שטיפת האף במי מלח ועוד...

    רופא הילדים מתעלם מהבעיה וטוען שיעבור
    אא"ג מספר 1 טען שבגלל שהוא מעט שמן זה מצר את דרכי הנשימה וזה ישתפר עם הזמן
    אא"ג 2 - העביר סיב אופטי וראה שקדים קטנים, גודש ונזלת צהובה רבה בחלל האף. בנזופרינקס - אדנואידים בינוניים. שאר הפרינקס ולרינקס תקינים- המליץ להימנע מהאכלה בלילה ובשכיבה (הוא יונק כשהוא הולך לישון ואז שוב בחמש בבוקר); המליץ לישון עם ראש מורם (הוא ישן על כרית); המליץ לשטוף האף במי מלח (ניסינו פעמים ספורות ולמעט סבל לתינוק לא נראה שזה עוזר) ; וללכת למעבדת שינה (לא רלוונטי)

    אנו חשים אבודים, איכות השינה של כולנו גרועה ואיכות חייו של בננו יכולה וצריכה להיות הרבה יותר טובה. אנו מרגישים שהכול מתקשר לנו לאותו שקד שלישי שלא אובחן וגם אם זה לא זה, אנו בטוחים שישנה דרך אחרת. אנא עזור לנו

    תודה!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עמית וולפוביץ - 053-4877820

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נזלת כרונית

    ד``ר מעיין גרובר
    08/12/2018

    שלום יותם

    יש מספר אפשרויות טיפול תרופתי שניתן לשקול במצב כנ"ל, לעיתים ניתן לשקול כירורגי. בסיס להחלטה הינו בדיקה אנדוסקופית של האף.
    ממליץ להיבדק אצל מומחה אא"ג ילדים כדי לשקול את האפשרויות. עם זאת, יכול להיות שלאחר בדיקה מעמיקה יוחלט להמתין ולא להתערב.

    בהצלחה

    דר' מעיין גרובר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


